Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hejk na krémovém lůžku ze žampionů a špenátu

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 038 kJ /
726 kcal
Bílkoviny64,58 g
Tuky46,77 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 391 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy10,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hejka omyjeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky. Krok 2: Na pánvičce na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony a restujeme cca 8-10 minut. Neustále mícháme. Krok 3: Přidáme špenát a přilijeme smetanu. Promícháme a necháme podusit pár minut, než špenátu "zvadnou" listy. Krok 4: Dochutíme solí a pepřem. Krok 5: Na druhé pánvičce rozpálíme olej a hejka opékáme z obou stran, až je pořádně propečený. Krok 6: Na talíř dáme smetanovou směs žampionů a špenátu a na to položíme hejka. Krok 7: Velkým hladovcům k tomu můžeme přidat brambory :-)

Zveřejněno 8. 1. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Inspiraci jsem našla v letáku irského obchodu Supervalu před několika lety, tak jsem si rececpt upravila podle sebe.

Olivový olej je možné nahradit máslem.

Vynikající úprava, celkem rychle hotové.

Jen je třeba dát pozor na kostičky - pokud se budete snažit odstranit všechny ještě před opečením, na pánvičce se filety pravděpodobně rozpadnou na víc kousků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hejk na krémovém lůžku ze žampionů a špenátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kkX5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hejk na krémovém lůžku ze žampionů a špenátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kkX5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty na úpravu - hejk, hejk. uprava, filet z hejka uprava, treska žampiony špenát, kremove žampióny úprava

Suroviny:
hejk, žampióny, špenátové listy, cibule, smetana ke šlehání, sůl, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu