Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát s holandskou omáčkou a opečené brambory

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 026 kJ /
1 440 kcal
Bílkoviny19,98 g
Tuky125,93 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 971 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy53,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené oloupeme, nakrájíme, a dáme na rozehřátý olej na pánev. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a opečeme, nakonec promícháme s čerstvou nasekanou petrželkou. Krok 2: Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve kůží dolů. Krok 3: Omáčka:
Žloutky šleháme metlou v páře, pozor, aby se nádoba se žloutky nedotýkala horké vody, žloutky by se uvařily! K žloutkům postupně přidáváme nakrájené máslo, sůl, pepř, citronovou šťávu a stále pilně šleháme, přidáme smetanu. Šleháme do zhoustnutí. Vše je hotovou během chvilky.
Celý pokrm naservírujeme na nahřáté talíře, ozdobíme kolečkem citronu a petrželkou.

Zveřejněno 10. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát s holandskou omáčkou a opečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ooJK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát s holandskou omáčkou a opečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ooJK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
candát recepty, omáčka k candátu, candát s omáčkou, candát recept, candat v rajcatovou omackou, candát s omáčkou švestkovou, omáčka k candátovi, candát s rýží, candat s bramborem, candat na citronove omacce, candát s holanskou omáčkou, candát s celerovou omáčkou, candát na pepřové omáčce, candát s bramorama recept, candat s omáčka, omačky k pečenemu candatovi, candát s holanskou omáčka recept, candát omáčky recepty, omacka na candata, candat s holanskou omáčka

Suroviny:
candát, sůl, pepř, kmín drcený, citron, máslo, brambory, sůl, rozmarýn, petrželka, olej, česnek, žloutek, sůl, pepř, máslo, šťáva citronová, smetana

Přidat fotografie receptu