Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové bagely s brusinkami

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Doba přípravy 30 min. + 45 – 60 min. kynutí +pečení: 30 min.

30 min. + 45 – 60 min. kynutí +pečení: 30 min.

Suroviny

Porce: 6 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 392 kJ /
1 767 kcal
Bílkoviny56,24 g
Tuky49,13 g
Vláknina44,30 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy252,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobte do misky a rozmíchejte s cukrem. Zalijte jednou třetinou ohřátého mléka. Z odměřeného množství mouky přidejte asi lžíci hladké špaldové mouky a vidličkou rozmíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut. Krok 2: Ve zbylém ohřátém mléce rozpusťte na kousky pokrájené máslo. Když se máslo rozpustí, rozšlehejte ve směsi žloutek. Krok 3: Obě mouky promíchejte dohromady ve větší míse se solí, skořicí a muškátovým oříškem. Brusinky překrájejte na menší kousky a přidejte k mouce. Uprostřed udělejte důlek a vylijte do něj vzešlý kvásek. Přilijte mléčnou směs a začněte vařečkou zpracovávat těsto. Těsto přendejte na lehce pomoučený vál a těsto pořádně prohněťte. Vložte zpátky do mísy, přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout. Krok 4: Vykynulé těsto rozdělte na 6 stejně velkých kusů. Z každého rozválejte váleček o průměru 3 cm a dlouhý asi 25 cm. Konce válečku spojte, přimáčkněte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte 10 – 15 minut kynout. Pak každý bagel potřete rozšlehaným vejcem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 30 – 35 minut.

Zveřejněno 14. 1. 2018

Poznámka autorky Vareniste.cz

S čím budou bagely skvěle chutnat k snídani? Dočtete se na mém blogu i s dalšími tipy zde:http://www.vareniste.cz/spaldove-bagely-s-brusinka...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové bagely s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0m4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové bagely s brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0m4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Bagel se před pečením povaří ve sladké vodě, jinak to není bagel. Podobný tvar nestačí k použití toho pojmenování. Volské oko také nenazvu řízkem a řízek nenazývám omeleta, i když jsou všechny placaté.

Tématické fráze:
sušenky z celozrnné špaldové mouky s s brusinkami recepty, jedná třetina špaldové mouky

Suroviny:
droždí, mléko, cukr, máslo, žloutek, mouka špaldová hrubá, mouka špaldová celozrnná hladká mouka, sůl, skořice, ořech muškátový, brusinky, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu