Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza Margherita

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aja.g

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 738 kJ /
2 567 kcal
Bílkoviny83,50 g
Tuky14,50 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy513,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykynuté těsto rozvážíme po 200 g bocháncích na jednu porci, uděláme korpusy na plechy

= moje oblíbená verze- pomašlujeme ostrým kečupem a obložíme na pánvi orestovanou a zchladlou náplní z kuřecích nudliček se zeleninou. Krok 2: Pečeme na horkovzduch při 250°C / cca 10 minut. Prvních 5 minut jenom korpus potřený olejem, vyndáme, dáme náplň a dalších 5 minut dopečeme. Okraje musí být zlatavé. Krok 3: Originál verze této pizzy je

6 PL rajčatové omáčky -

1 šálek oloupaných rajčat, 1 PL olivového oleje, 1 nasekaný velký stroužek česneku, 1/4 ČL chilli papriček, 1/2 ČL suš.dobromysli, 1/4 ČL cukru, 1/4 ČL soli a pepř na dochucení.

Všechny přísady smíchat a vařit asi 10 minut do zhoustnutí. Nechat vychladit a dát na předpečený korpus.

Na to-

1 šálek nahrubo nastrouhané Mozzarelly

čtvrt šálku Ricotty

množství je na 3 200g pizzy.

Takže si ji každý upraví podle své chuti...

Zveřejněno 2. 7. 2009

Poznámka autorky aja.g

Na plech stačí poloviční dávka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza Margherita

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwxG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza Margherita

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwxG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Miluse Rambouskova 11. 7. 2015 13:53
Davat recept na svetoznamou pizzu z hlavy a nebo podle ceskych pizzerii je vic nez odvazné. To je jako kdyby si nejaky ital delal knedlo-zelo-vepro a radil jej zasypat strouhanym syrem!!!!
Je pravda, ze sto lidì sto chuti, ale ORIGINAL je ORIGINAL.......

Ba ne, není to Pizza Margherita
Možná je to "Pizza Margherita" počesku
Pominu-li, co všechno je v receptu navíc, tak jedna ingredience chybí: BAZALKA!!! Samozřejmě čerstvá...

Tak to jsem ráda, že jsme se společnými silami dobrali ke spokojenosti :yes:Dobrou chuť:-!

Jj, teď s tou opravou je to pravá Margarita. Pizza s proslaveným názvem vyžaduje přesné ingredience, to prostě nelze okecat. Ta výjimečnost je právě v té náplni ;-):-)

Ajo-omáčka je:yes:

takže ať se tady nedohadujeme, jsem to upravila a doplnila, snad ke spokojenosti všech:-)

Ajo nesouhlasím, někde možná.Ve většině pizzerií si na oleji osmahnou cibulku a podusí s passatou, česnekem a bazalkou.

Recept je z kuchařské knihy Bible domácího pečení od Rose Levyová Beranbaumová pod tímto názvem. A kečup dávají v každé české pizzerii. Ale sto lidí sto chutí, nikomu nic nevnucuji;-)

infinitiG20 25. 2. 2010 16:30
Zajímavé, ale tohle nemůže být Margherita, nemluvě o tom, že kečup nemá na žádné pizze co dělat ;-( Spíše jde o český pokus "co dům dal". Anebo tomu neříkejme "pizza margherita" a je to O.K.

Tématické fráze:
pizza originál recepty, pizza margarita, recept pizza margarita, pizza margarita recept, pizza recept, recepty pizza, pizza margareta, pizza margaretha, pizza original, pizza margharita, margarita pizza, pizza original recept, pizza margharita recept, pizza recept original, recept na pizzu margarita, original pizza, pizza recept margarita, pizza margareta recept, recept pizza margareta, piza margarita

Suroviny:
voda, cukr, sůl, mouka hladká, droždí sušené

Přidat fotografie receptu