Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskové dalamánky - hříbky

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 691 kJ /
643 kcal
Bílkoviny18,85 g
Tuky3,90 g
Vláknina12,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy126,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na rozkvas dobře umícháme a necháme cca 10 hodin kvasit. Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout v teple. Není nutné, aby přímo zdvojnásobilo objem. Krok 3: Rozkynuté těsto lehce propracujeme a rozdělíme na 6 -8 dílků. Z každého dílku ještě ukrojíme asi 1/4-1/5 na klobouček a ze všech částí (malých i velkých) uděláme bulku. Krok 4: Malé bulečky rozválíme na pomoučněném stole dotenka, při posledním rozvalování placku podsypeme lněnými semínky. Krok 5: Větší bulky uložíme na plech s pečící fólií, vodou jim potřeme kousek povrchu (ale menší, než je průměr kloboučku), a placky se lnem posadíme nahoru - takhle necháme hříbky nakynout. Těsto lépe kyne a neosychá, pokud celý plech vsuneme do velkého igelitového pytle a uzavřeme. Krok 6: Nakynuté (po asi 1-2 hodinách) je dáme upéct do hodně vyhřáté trouby (230 °C/asi 20-25 minut).
Ideální je nahřát troubu i se starším plechem na dně, do kterého pak po vsazení dalamánků vchrstneme deci horké vody a troubu uzavřeme. Vytvoří se pára, která pomáhá lepšímu kynutí při pečení.

Zveřejněno 17. 1. 2018

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskové dalamánky - hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPgQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskové dalamánky - hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPgQ

Marie

Komentáře (5)

sánka dolu...:-K

Jen se zakousnout <3:yes:

mysulka, magdalenka: děkuju <3:-K

Ty jsi snad mimozemšťan normálně :-Q člověk by řekl, že už je vše vymyšleno, ze už žádný pozemšťan nemůže přijít s novým nápadem a ty máš pořád v rukávu celé zástupy es:yes: Ty by jsi měla dostat nějaký pekařský titul, fakt. Medvěd ohýbá svůj hřbet a já se klaním s ním :-K:yes::yes::yes:

srettka: :-D medvěd, ju? Netřeba se klanět, radši zabořit ruce do mouky a upéct! ;-)
I když ty to máš nesrovnatelně těžší tím, že můžeš péct jen bezlepek :-( Tady obdivuji zas já tebe, jak to dokážeš ošulit (ve smyslu - vyzrát na to) a napéct krásně:-K

Tématické fráze:
kvaskové dalámanky, recept na dalamanky z kvasku, kváskové recepty, dalamánky z kvásku, kváskové dalamánky recept, dalamanky recept, recept n dalamanky z kvasku, dalamánky z kvásku recept, kváskové těsto pečení dalamánků, kvaskove peceni bezlepek, lněná mouka recepty, kváskové chlebové dalamánky, kváskové housky

Suroviny:
kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, voda, mouka chlebová, voda, kmín celý, sůl, semínka lněná

Přidat fotografie receptu