Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtové žemličky, bulky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 821 kJ /
2 108 kcal
Bílkoviny59,96 g
Tuky40,75 g
Vláknina24,12 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 6,45 g
Sůl16,07 g
Sacharidy363,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme suroviny na preferment a necháme 10-12 hodiny kvasit. Krok 2: K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 1-2 hodiny vykynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílků a z každého uděláme bulku.
Bulky pak dáme knout buď přímo na plech s pečícím papírem (a upečeme jako bulky) nebo je narazíme a necháme vykynout a upečeme jako raženky (kaiserky) v dobře vyhřáté troubě (220 °C/20 minut).

Zveřejněno 18. 1. 2018

Poznámka autorky cathleen

Pečivo je dobré před pečením potřít - vodou, rozšlehaným vejcem. Přesto, že je kynuté opravdu jen pouhými 2 gramy čerstvého droždí, je krásně nadýchané.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtové žemličky, bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qq53

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jogurtové žemličky, bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qq53

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Do cesta som pridala za hrsť slnečnicových semienok a upiekla ako raženky. Sú výborné! Pridávam foto.

Tématické fráze:
jogurtove bulky, bulky z jogurtu, kaiserky z bílého jogurtu, kaizerky s jogurtem, recept na jogurtové kaizerky, jogurtova bulky, zitne jogurtove pečivo, recept na bulky s jogurtem, žitne bulky z jogurtu, bulky na hamburgry z jogurtu recept, jogurtové kaiserky, jogurtova bulka, anglicke zemlicky, bulky z bileho jogurtu

Suroviny:
voda, mouka celozrnná žitná jemná, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, jogurt bílý, voda, olej, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu