Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinková kachní prsa

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie151 kJ /
36 kcal
Bílkoviny1,30 g
Tuky0,14 g
Vláknina2,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa očistíme a ostrým nožem do jejich kůže (ne až do masa!) nařežeme mřížku. Prsa pokmínujeme, jemně osolíme a necháme na talířku odpočinout cca 30 minut, ale už je nedáváme do chladna. Rozpálíme pánev nebo kastrol (bez tuku!) a prsa dáme smažit společně se snítkou rozmarýnu nejprve kůží dolů na cca 6-7 minut, dle jejich velikosti. Kůže pustí dostatek tuku, takže žádný jiný tuk potřebovat nebudeme. Krok 2: Po osmažení otočíme kůží nahoru, přidáme už i na placičku rozmáčknutý česnek a smažíme dalších cca 6-7 minut. Pokud by se nám snítka rozmarýnu začala připalovat, vyndáme ji během otáčení prsou už ven a zrovna tak i česnek. Potřebujeme navonět výpek, nikoliv ho nechat zhořknout, takže jakmile česnek hnědne, pryč s ním. Krok 3: Během smažení rozpálíme troubu na 220°C. Až budou prsa hotová, osmažená, vyndáme je na talíř nebo zapékací misku, přelijeme lžící tuku, osolíme, troubu vypneme a prsa v ní necháme cca 10 minut dojít (nepřesušit!, někdy stačí 5 minut). Jestliže máme radši méně propečená, stačí je po vyndání z pánve na talíř osolit, zakrýt alobalem na cca 5 minut a nechat dojít a zatáhnout. Krok 4: Během čekání na odležení masa z pánve, na které jsme prsa smažili, slijeme přebytečný tuk a ponecháme jen nezbytně nutnou "připečenou" část, kterou zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání jí opražíme. Pak přilijeme vývar dle potřeby, hustoty sosu. Necháme provařit, dosolíme dle chuti. Krok 5: Prsa pokrájíme na slabší plátky, které rozložíme na talíř do vějíře k příloze (brambory, noky...) a přelijeme sosem, který jsme si připravili. Podávat můžeme například i s červeným zelím nebo červenou řepou.

Zveřejněno 19. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinková kachní prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OjoG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinková kachní prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OjoG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kachní prsa, kachni prsa na bylinkach, kachní prsa na rozmarýnu, jak dlouho smazit kachni prsa, kachni prsa recept, jak dlouho se smazi kachni prsa, kachní prso s kůží, kachní prsa v bylinkové marinádě, restovaná kachní prsa, bylinky na prsa, prso s bylinkami, recepty na kachní prsa, kachna na medu a bylinkach, kachní prso na rozmarýnu, kachni prsa na rozmariu, kachní prsa na bylinkách a medu, recepty kachna s bylinky, kachni prsa na rozmarynu priprava, jak dlouho se smazi kachni prso, kachni prsa a priloha

Suroviny:
prsa kachní, kmín drcený, sůl, rozmarýn, česnek, mouka hladká, vývar

Přidat fotografie receptu