Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronová kůra do pečiva

Citronovou kůru zužitkujete nejen při přípravě sladkých moučníků, použít se dá také do omáček, dresinků, nebo marinád. Nemusíte ji však stále kupovat, připravit můžete i domácí. Není to nijak složité.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Dobře umytý a osušený citron ostrouháme, nasypeme do menší skleničky od přesnídávky a zasypeme cukrem a trochu upěchujeme. Krok 2: Pokaždé když potřebujeme na cokoliv citron, tak si ho ostrouháme a stále přidáváme do skleničky. Nekazí se a krásně se rozleží a vždy je při ruce. Hlavně na Vánoce. Krok 3: Hodí se nejen do těsta, ale i do tvarohu na palačinky, nebo do buchet.

TIP: Jak uchovat citronovou kůru?

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronová kůra do pečiva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgZY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronová kůra do pečiva

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgZY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Kůra z citronu i pomeranče už je v lednici. :-) Moc dobrý nápad.:yes:

Dobrý nápad,děkuji :yes::-)

:yes:děkuji za recept,už mám v ledničce:-*:-K:-K:-K

taky jsem si podle tohohle receptu vyrobila kůru do "zásoby", a po skoro roce v ledničce je pořád vynikající, do těsta, omáček, apod. ani jsem tomu nevěřila, že to takhle může fungovat - výborný nápad ;-)

To je super,to jsem nevěděla:-8tak to si hned udělám;-)+1:yes:

Jani,opravdu tahle kůra je bezva.Není vysušená a může se přidat i pár kapek citronové šťávy aby to bylo vláčnější.Vždy když přidáš další kůru,tak trochu umačkat a přidat cukr.Opravdu pořád krásně voní.:-)

Bibinka nechme to tady, nevadí to;-)

Hella a to je teda taky hodně zajímavé s tím mrazákem a ochlazeným čajem!! Lidé jsou fakt vynalézaví!!:yes:

Jarunko super, tak to jsem potřebovala vědět. Tady sousedka má pomerančovou i citronovou kůru sušenou a taky mne kolikrát zachrání, když nemám. Takže přidávat a přidávat taky vždycky cukr? Jinak moc díky, to se fakt hodí!!:yes::yes:

Tohle dělám už hodně dlouho, jenom kůru nestrouhám, ale oloupu škrabkou na zeleninu, dám do mixéru, přisypu cukr a rozmixuju. Mám uskladněné v ledničce ve skleničce. Je to parádní zlepšovák. Doporučuju.

Citronovou kůru si nastrouhám a na složeném ubrousku usuším, provoní celu kuchyni. Pak nasypu do skleničky. Vydrží neomezeně dlouho. Taky mám v mrazáku plátky citronu - pokud je vhodíte do čaje tak ho nejen ochutí, ale i ochladí! ;-)

Tohle dělávala už moje maminka a taky to prosejpala cukrem. Vždycky udělala vrstvu kůry a pocukrovala a pak zase kůru a cukr, tak pokračovala až nahoru. Dělávala to do obyčejný skleničky od hořčice a celofánem pokryla, nikdy se nakazila a do pečiva byla skoro pořád při ruce.

Citronovou kůru mívám nastrouhanou uloženou v dobře uzavřené krabičce v mrazáku, nezkazí se mi tam.

Jaruš,vedle názvu receptu je obdélníček-opravit,na ten klikneš-zobrazí se ti ten recept co jsi psala ty, tam to přepíšeš a pod receptem klikneš na odeslat.
Ale víš,to zas není taková hrůza že by to v těch ostatních nemohlo být;-)Když ti to nepůjde,tak se na to vykašli,já se zlobit nebudu a asi nikdo z nás:-)

Bibinko,chtěla jsem to opravit,ale nevím jak.Tak jsem to tedy nechala v ostatních.Snad mi to všichni prominou.:-S;-)

Jaruško,nic ve zlém,ale ta kůra by víc patřila do"tipů a triků";-), není to recept jako takový, je to trik,jak s tou kůrou naložit,takový vylepšeníčko a dobrej nápad:-)
I tak ti dávám boda:yes:

V ledničce ji mám nekonečně dlouho,stále ubírám a zase přidávám.Ona je jak kandovaná.Když je suchá,přikápnu trochu šťávy z citronu.:-)

to zní zajímavě, jen by mě zajímalo, jak dlouho vydrží tak kůra v té skleničce dobrá?

Tématické fráze:
citronová kůra, sušená citronová kůra, jak uchovat citronovou kůru, uchování citronové kůry, jak uskladnit citrony, citronová kůra uchování, citronová kůra v cukru, jak uchovat citrony, sušení citronové kůry, jak naložit citronovou kůru, citronová kůra s cukrem, jak uskladnit citronovou kůru, jak sušit citronovou kůru, uskladnění citronové kůry, citronová kůra recept, sušená citronová kůra recept, uskladnění citronu, citronova kura uskladneni, citronová kůra sušená, jak udelat citronovou kuru

Suroviny:
citron, cukr krupice

Přidat fotografie receptu