Perníková kraslice
Tradičně při velikonočním koledování darujeme vařená vajíčka, které pak musí maminky zpracovávat. Inspirujte se tímto receptem a připravte perníková vajíčka. Sladké těsto vytvarujete pomocí formiček a poté je můžete dozdobit jako kraslici.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 681 kJ / 3 748 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,93 g |
| Tuky | 66,39 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 3,58 g |
| Sůl | 0,58 g |
| Sacharidy | 709,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme ho odležet v lednici alespoň 2 hodiny (ale klidně i do druhého dne).
Krok 2: Formičky vajíček rozložíme na plech vydutou stranou nahoru a potřeme slabě olejem.
Krok 3: Perníkové těsto vyválíme na tloušťku asi 3 mm.
Krok 4: Pomocí vykrajovátka vykrojíme z těsta vajíčka, která položíme na pomazané formičky (z vnějších stran). Pečeme na 180 °C asi 15-20 minut.
Krok 5: Po upečení necháme kraslice částečně vychladnout a sejmeme z formičky. Pomocí struhadla jim zbrousíme okraje.
Krok 6: Na přípravu polevy je nutné několikrát prosít moučkový cukr, aby byl co nejjemnější. Poté k němu přidáme bílek a citronovou šťávu.
Krok 7: Polevu šleháme metličkou tak dlouho, až je krásně hladká a lesklá. Polevu přesuneme do cukrářského sáčku s tenkou hladkou špičkou nebo do kornoutku z pečicího papíru.
Krok 8: Perníkové kraslice po dvou slepíme připravenou polevou. Dále zdobíme dle fantazie.
Zveřejněno 20. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníková kraslice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6l7Q
Moje poznámka
Perníková kraslice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6l7Q
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 23 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 1 hodinou
Domácí chleba
Samjda před 1 hodinou
Vánoční věnec
Stefi.f před 5 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 12 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 14 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 14 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 14 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 15 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 16 hodinami
Tématické fráze:
perníková velikonoční vajíčka,
perníkové velikonoční vajíčka,
pernikova vajíčka,
kraslice recept,
perníková bucchta zázvor,
velikonoční vajíčka z perníkového těsta,
pečená kraslice,
pernikové velikonoční vajíčko,
velikonocni pernikove kraslice,
recept na těsto perníkové kraslice,
velikonocni pernikova vajicka,
recept na kraslice,
perníkové vykrajovací těsto,
pečené kraslice
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
med tekutý,
soda jedlá,
skořice,
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
olej
Komentáře (3)