Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové francouzské brambory se sýrem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Luigi Luigi

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 299 kJ /
4 613 kcal
Bílkoviny127,50 g
Tuky364,36 g
Vláknina22,98 g
Cholesterol 708 mg
Sodík 8,66 g
Sůl22,20 g
Sacharidy178,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapněte na 200°C. Brambory, ideálně varný typ A, oškrábejte, nekrájejte a v celku je asi sedm minut předvařte do poloměkka. Pak je sceďte a nechte vychladnout. Krok 2: Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky a šalotku nahrubo, klidně jen na půlkolečka. Společně osmahněte dozlatova, pak přidejte prolisovaný stroužek česneku a nechte rozvonět. Podlijte vínem a zredukujte na minimum. Krok 3: Zchladlé brambory nakrájejte na plátky a vyskládejte jimi dno zapékací misky, vymazávat ji není potřeba. Rozprostřete na ně směs slaniny a cibule, osolte a opepřete. Další vrstva budou opět brambory. Zalijte smetanou a povrch poklaďte na plátky nakrájeným sýrem Hermadur. Do originálního receptu patří sýr Reblochon, český Hermadur ho ale víc než důstojně zastoupí! Krok 4: Pečte asi 15 minut dozlatova. Nechte chvíli vychladnout a podávejte.

Zveřejněno 21. 1. 2018

Poznámka autora Luigi

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové francouzské brambory se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oo9N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové francouzské brambory se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oo9N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

<3

Konečne po veľkom množstve kúpených Hermadurov, Hermelínov, Enciánov a čertvie čoho ešte, ktoré som zjedla skôr, ako som stihla tieto zemiačky urobiť (teda ihneď po príchode domov z obchodu), sa mi to podarilo zrealizovať. :-D Sú výborné, niet k tomu čo dodať. :yes:;-)

Tématické fráze:
francouzské brambory s hermadurem, francouzske brambory, francouzské brambory s vínem, francouzské brambory recept, tartiflette-kremove-francouzske-brambory-se syrem, francouzské brambory hermadur, zapečené brambory s hermadurem, brambory s hermadurem, zapečené brambory s hermadur, krémové brambory, francouzské brambory se sýrem, smetanove brambory s hermadurem, recepty z brambor, hermadur, francouzke brambory s hermadur, francouzské brambory se sýrem hermadur, recept na francouzské brambory, smetanové francouzské brambory se sýrem, francouzské brambory s hořčicí, zapečené brambory se sýrem hermadur

Suroviny:
brambory, slanina, cibule šalotka, česnek, víno bílé suché, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, sýr hermadur

Přidat fotografie receptu