Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabíjačkové kynuté knedlíky plněné prejtem, jitrnicí nebo jelitem

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 348 kJ /
1 756 kcal
Bílkoviny53,15 g
Tuky5,21 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy365,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme mouku, do které uděláme důlek. Do důlku rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme polovinou vody. Trochu promíchneme a necháme droždí vzejít. Poté přidáme sůl, zbylou vodu (dle potřeby) a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout. Krok 2: Pak opět propracujeme a rozdělíme na několik stejně velkých bochánků, ty na pomoučněném stole zploštíme, naplníme kouskem prejtu, jitrnice nebo jelita. Knedlíky pevně uzavřeme, položíme na pomoučněný stůl uzavřenou stranou a necháme ještě cca 10 minut kynout. Krok 3: Pak knedlíky naházíme do vroucí vody a za občasného promíchání vaříme cca 5-6 minut - dle velikosti a tloušťky knedlíků. Nejlepší je zkusit jeden knedlík vyndat, roztrhnout kousek těsta, a tak vidíme, zda je, či není hotový. Krok 4: Po uvaření vyndáme a ihned propícháme vidličkou nebo špejlí, aby pára vyšla ven, aby se knedlíky nesrazily. Krok 5: Podáváme s osmaženou cibulkou, se zelím kysaným nebo dušeným, dušeným špenátem nebo dušenou řepou.

TIP: Jak připravit domácí jitrnice

Zveřejněno 21. 1. 2018

Poznámka autora recepty73

...ne, do těsta opravdu vejce nemusíme přidávat, ale pokud to tak chceme, postačí jeden žloutek...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabíjačkové kynuté knedlíky plněné prejtem, jitrnicí nebo jelitem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zDE7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabíjačkové kynuté knedlíky plněné prejtem, jitrnicí nebo jelitem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zDE7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

tak já sice úplně hubu otevřenou nemám, ale musím přiznat, že to je vážně dobrý nápad. Asi bych použila spíš bramborové těsto, ale plnit knedlíky prejtem mě vážně nenapadlo. Bydlím na vesnici a zabíjačky jsou tu několikrát do roka a i když prejt zamrazím a upeču o několik týdnů či měsíců později, stejně mi ho vždy polovina pekáčku zbude, nějak jsme toho už přejedeni. Tohle je nová inspirace, určitě použiji, takže máte ode mne bodík :yes:

Hubu mám otevřenou dokořán!! Paráda :-O:yes:

Jana Dorazinová-Remková: Lenunka: ...díky:-K:-K ...asi i kvůli tomu přejedení zabijačkových pochoutek, vznikl i tento velmi starý recept ...z bramborového těsta jsou taky vynikající a díky za studena pevné náplni se i snadno a rychle plní...

Tématické fráze:
jitrnice s knedlíkem, zabijačkové pochoutky, pryjt knedlíky recept, knedlík prejt se zelím, prejt, knedlíky, zeli, knedlicky z prejtu, i preit s krupicí, bramborové knedlíky plněné prejtem, co s jitrnicema, prejt s knedlikem, jitrnicovy prejt s knedlíkem

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, cukr krupice, sůl, voda, jitrnice, jelito

Přidat fotografie receptu