Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny bochánky

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 880 kJ /
1 644 kcal
Bílkoviny45,33 g
Tuky56,33 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 352 mg
Sodík 3,30 g
Sůl8,23 g
Sacharidy234,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme prosátou mouku, uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme troškou vlahého mléka, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Krok 2: Pak přidáme ostatní suroviny a dobře propracujeme těsto, které necháme vykynout. Krok 3: Z vykynutého těsta utvoříme stejně velké bochánky, potřeme je vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova.

Zveřejněno 26. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny bochánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0jY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny bochánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0jY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bochanek recept, bochánky, recept na bochanky, babiččin bochánek, bochánek, recept na bochánek, babicciny recepty, jak upéct bochánek, babiččiny bochánků k se zelim, babiciny bochanki, bochánky recept, recept bochánek, jak uplést housky, babičiny bochánky, priprava bochanku, jak udělat bochánek, jak upect myslivecke bochanky, jablokové bochánky, babicciny bochanky pečene v troubě, rezept na bochánky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, žloutek, mléko, droždí, cukr, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu