Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 271 kJ / 3 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,95 g |
Tuky | 111,58 g |
Vláknina | 31,90 g |
Cholesterol | 508 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,28 g |
Sacharidy | 492,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku dáme do mísy, přidáme sůl, cukry a kůru, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažného mléka. Trochu promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou kynout asi 45 minut.
Krok 2: Pak znovu těsto propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které plníme vychladlou mrkvovou náplní, pevně uzavřeme, spojem pokládáme na vymaštěný plech a necháme ještě krátce nakynout. Počet kusů záleží na velikosti bochánků.
Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova. Po upečení ihned potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Krok 4: Mrkvová náplň: Půl kilogramu nastrouhané mrkve podusíme pod poklicí doměkka se lžící másla, lžičkou skořice, šťávou a kůrou (jen žlutá část!) z jednoho citronu, vanilkovým a krupicovým cukrem. Dle potřeby můžeme trošku podlít vodou. K dušené mrkvi můžeme přidat hrst v rumu máčených rozinek nebo brusinek nebo jedno velké nastrouhané jablko.
Krok 5: Podáváme jako sladký hlavní chod, svačinu nebo ke kávě a čaji.
Zveřejněno 26. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkváky - mrkvové bochánky (buchty)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pplX
Moje poznámka
Mrkváky - mrkvové bochánky (buchty)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pplX
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 4 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 4 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 1 hodinou
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 4 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 9 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 9 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 11 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 12 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 12 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 13 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
mrkváky,
mrkvová náplň do buchet,
mrkvové buchty,
tvarohová buchta,
mrkvové kynuté buchty,
recept kynute mrkvove buchty,
recept mrkvové kynuté buchty,
mrkvova kynuta buchta,
kynute mrkvove buchty,
mrkvová buchta,
snidanove buchty,
kynuté mrkvové buchty recept,
recept na kynute buchty s mrkví,
mrkvový kynuté buchty,
buchty z mrkvovou náplní,
buchty z mrkovovou náplní,
mrkvova naplň do do buchet,
recept na mrkový buchty,
kynuté bochánky k mrkvi,
kynutá mrkvová buchta
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
žloutek,
rum,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
droždí,
máslo,
sůl,
kůra citronová,
mrkev,
cukr vanilkový,
mrkev,
citron,
skořice,
rum,
máslo,
cukr moučkový
Komentáře