Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské masopustní koblížky

Masopustní koblížky tak trochu jinak - tentokrát smažené na sádle a navrch ozdobené povidly a tvarohovým krémem. Nadýchané vdolky, voňavé rumem a citronovou kůrou budou z talíře mizet doslova pod rukama.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maja Motti Maja Motti

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 85 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí

90 min (85 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 25 kusů

25kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 799 kJ /
6 166 kcal
Bílkoviny112,38 g
Tuky415,82 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 1,99 g
Sůl4,89 g
Sacharidy464,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedeného množství odebereme 2 lžíce vlažného mléka, lžičku cukru, 2 lžíce mouky, rozdrobíme droždí, umícháme na kašičku a necháme vzejít kvásek (15 minut). Do mísy prosejeme mouku s cukrem, vlažné mléko spolu s vejcem a žloutkem prošleháme a přidáme k rozpuštěnému vlahému máslu. Kvásek a zbývající ingredience přidáme k mouce a vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto, které pod utěrkou a na teplém místě necháme cca hodinu kynout. Krok 2: Vykynuté těsto na hladkou moukou posypaném vále vyválíme na placku o výšce 1,5 cm a vykrajovátkem nebo vhodnou skleničkou vykrajujeme kolečka. Ta pod utěrkou necháme ještě 20 minut kynout. V hrnci nebo pánvi rozpálíme sádlo, kterým nešetříme. Do každého kolečka uděláme vprostřed prstem důlek a tímto dolů klademe do rozpáleného sádla. Na středně silném plameni smažíme do zlatova. Krok 3: Pak obrátíme a smažíme z druhé strany. Odkládáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Vdolky dáváme do pánve s rozestupy, protože nabydou na objemu. Krok 4: Vyšleháme smetanu s cukrem, přišleháme tvaroh. Po vychladnutí mažeme vdolky povidly a dozdobíme tvarohovou náplní. Můžeme lehce pocukrovat.

TIP: Jak vyšlehat šlehačku

Zveřejněno 26. 1. 2018

Poznámka autorky Maja Motti

Z toho množství je 20-30 ks vdolků podle toho, jak velké je uděláme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské masopustní koblížky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJor

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bavorské masopustní koblížky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJor

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

včera jsem dělala tyhle koblížky a jsou opravdu vynikající. Měly velký úspěch.

dablice: Děkuji, u nás jsou také v kurzu. Zkoušela jsem i jiné recepty, ale holt ty od babičky jsou nejlepší :-8

"...smažíme pod pokličkou..."
No a neprská to?:-O

casino: Smažím na mírném plameni a bez pokličky. To je ještě po babičce, já to z toho raději vyndám. Jí to neprskalo - co si pamatuji. Měla na tom kastrolu krásně modrou křidýlku (pokličku) :-) :-K

Tématické fráze:
masopustní koblížky, masopustní koblížky recept, bavorský koblížek, bavorské koblihy, koblížky recept, koblizky, smažené masopustni koblížky, masopustní recepty, masopustní mini koblížky, masopustni nekynute koblizky, smažené mini koblížky, bavorské tvarohové koblížky, bavorské kobníšky, koblížky bez droždí, bavorské masopustní koblihy, masopustní koblížky bez bez droždí, masopustní koblížky recept mini, smažené masopustní pečivo, mini koblížky s tvarohovou náplní, masopustni koblisky

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, máslo, cukr moučkový, droždí, vejce, žloutek, rum, kůra citronová, sůl, tvaroh, smetana ke šlehání, cukr, povidla švestková, sádlo

Přidat fotografie receptu