Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrový nákyp s prejtem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 720 kJ /
2 084 kcal
Bílkoviny109,87 g
Tuky123,17 g
Vláknina14,38 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 5,59 g
Sůl13,63 g
Sacharidy126,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prejt rozmačkáme v míse s vejci. Můžeme oddělit žloutky a z bílků udělat sníh, který vmícháme do směsi na nákyp až nakonec. Nastrouhané rohlíky zalijeme mlékem a necháme nasáknout, pak je vmícháme do masové směsi. Přidáme nastrouhaný sýr a dle chuti lístečky tymiánu, nastrouhaný česnek... Krok 2: Vše dobře promícháme, nandáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy či malého pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Krok 3: Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem. Lze podávat i zastudena s hořčicí a chlebem či jako chuťovku k pivu.

TIP: Jak připravit a upéct prejt

Zveřejněno 30. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrový nákyp s prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4jyk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrový nákyp s prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4jyk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
co podávat s domácím prejtem, rohlíky nakyp, domácí masový nákyp, syrovy nakyp s bramborovou kaší, jaternicový prejt jak ho podávat

Suroviny:
prejt, sýr tvrdý, vejce, rohlík, mléko, tymián, česnek, cibule, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu