Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové taštičky s brynzou a opečenou anglickou slaninou

Taštičky z bramborového těsta, plněné brynzovou náplní, polité vyškvařenou slaninou a podávané s kopečkem kysané smetany jsou lahůdkou, za kterou sklidíte jen slova plná chvály. Nemějte obavy, příprava není složitá.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí brambor

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 570 kJ /
4 199 kcal
Bílkoviny120,72 g
Tuky274,51 g
Vláknina21,80 g
Cholesterol 617 mg
Sodík 6,08 g
Sůl15,39 g
Sacharidy300,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brynzu smícháme s nasekanou petrželkou a trochou vařených jemně nastrouhaných brambor. Krok 2: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme a ještě vlažné rozmačkáme nebo najemno nastrouháme. Přidáme sůl, vejce a mouku a propracujeme těsto. Krok 3: Těsto vyválíme na tloušťku asi 3-4 mm a tvořítkem vykrájíme kolečka. Naplníme brynzovou směsí a utvoříme taštičku. Krok 4: Přivedeme vodu k varu, osolíme, vložíme připravené taštičky, jakmile taštičky vyplavou, necháme je jen malou chvilku ještě vařit. Scedíme. Krok 5: Hotové posypeme opečenou nakrájenou slaninou a ozdobíme kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.

TIP: Brynza ve slovenské a české kuchyni

Zveřejněno 30. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové taštičky s brynzou a opečenou anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzqz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové taštičky s brynzou a opečenou anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzqz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Franibald: Já moc děkuji, mám radost :-K:-K

Bylo to moc dobré. Určitě zase někdy uvařím. Děkuji za recept :yes::-K

Marie Svarcova: moc děkuji :-K

:-):yes::yes::-K moc pěkné :-K

Merylas (moderátorka): Moc děkuji za hvězdičky i ta krásné foto :-K Jsem moc ráda, že vám chutnalo :-K

Měla jsem trochu zbylých vařených brambor, tak jsem je využila na tyto moc dobré taštičky. Mouku jsem nevážila, přidala jsem podle potřeby. Ono záleží na použitých bramborách a brynzu jsem nechala čistou, bez petrželky. Měli jsme je bez zakysané smetany, se salátem z kysaného zelí. Přidávám 5 hvězdiček a foto. :-K

cathleen (moderátorka): moc děkuji :-K je to jednoduché a moc dobré :-K

:-O hledala jsem něco dobrého, a vyskočil na mě tvůj recept - to je přesně ono! :yes::yes: Určitě brzo uvaříme :-)

RubyRom: kupuji v Penny, tam u nás většinou bývá

Tohle znám jako starý slovenský recept, ale místo petrželky se dával kopr a pokud zůstala nádivka, tak se dala i na šátečky:-p chystám se je udělat pěkně dlouho, pravou bryndzu ze salaše už mám;-):yes:

RubyRom: To já taky;-)

Zobrazit starší odpověď

Díky:-K

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
taštičky s brynzou, taštičky s bryndzou, brynzové taštičky, taštičky plněné brynzou, bramborové taštičky s bryndzou, bramborové taštičky plněné brynzou, plněné taštičky brynzou, bramborové tasticky brynzove, taštičky plněné bryndzou, takticky plněné brynzou, bramborové tasticjy s bryndzou, slovenske tasticky s bryndzou, slovenské taštičky, bramborové taštičky, recept na brynzové taštičky, bramborové těsto s brinzou, příloha k bramborovým taštičkám s brynzou, bramborove tasticka, slovenské taštičky s brynzou, plněné taštičky bryndzou

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, brynza, petrželka, brambory, slanina anglická, smetana zakysaná, petrželka

Přidat fotografie receptu