Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátové placičky (smaženky) se sýrem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 495 kJ /
1 074 kcal
Bílkoviny68,80 g
Tuky63,08 g
Vláknina13,91 g
Cholesterol 678 mg
Sodík 3,37 g
Sůl8,87 g
Sacharidy51,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenát necháme na cedníku rozmrazit a okapat. Ze 450 gramů ho zbude cca 250, které dáme do mísy, přidáme vejce, pepř, muškátový květ, česnek, nastrouhanou Nivu (nebo námi vybraný sýr) a pokud více solíme, tak i trošku soli, ale opatrně. Krok 2: Vše promícháme a dle potřeby přidáme hladkou mouku, kterou dobře do špenátové směsi zamícháme. Mělo by vzniknout středně husté těsto, které budeme nabírat lžící, hromádky rozprostřeme do rozpálené nepřilnavé pánve s trochou oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Krok 3: Placičky drží krásně tvar a netrhají se, ale nesmíme je otáčet příliš brzy. Po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a podáváme. Krok 4: Podáváme s bramborem a dipy, bramborovou kaší nebo jako chuťovku či část přílohy. Dají se jíst i vychladlé. Krok 5: Pokud chceme, můžeme přidat do směsi i jemně pokrájenou uzeninu.

Zveřejněno 31. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové placičky (smaženky) se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZxE8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové placičky (smaženky) se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZxE8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
špenátové placičky se sýrem, špenátové placičky recept, špenátové placky se sýrem, recept placky 500 g hladké mouky 450 g sýra

Suroviny:
protlak špenátový, vejce, sýr niva, pepř mletý, květ muškátový, sýr, česnek, mouka hladká, olej, uzenina

Přidat fotografie receptu