Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Editčiny hřebeny

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 035 kJ /
4 549 kcal
Bílkoviny85,53 g
Tuky318,90 g
Vláknina22,36 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 141 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy323,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1/3 mouky (cca 130 g) zpracujeme s nastrouhaným (drobně nasekaným) tukem a uložíme do chladna. Krok 2: Do mléka přidáme cukr, 2-3 lžíce z odvážené mouky a droždí, umícháme a necháme ho v teple vzejít. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které také uložíme do chladu - i tam bude kynout. Krok 3: Po krátkém nakynutí těsto rozválíme, položíme na něj tukový bochánek, zabalíme do těsta a opatrně rozválíme do obdélníku.
Složíme ho na třetiny, pak vzniklou užší nohavici lehce rozválíme (aby byla plošší) a také natřikrát složíme. Zabalené těsto uložíme na 30 minut kynout do lednice. Krok 4: Odpočinuté těsto opět rozválíme a složíme - třikrát do nohavice, tu pak lehce poválet a také natřikrát složit. Znovu odložíme do lednice na 30 minut. Krok 5: Těsto vytáhneme z lednice a rozválíme a popřekládáme potřetí a v lednici necháme už jen 10-15 minut. Krok 6: Těsto vyválíme na maličko pomoučněném stole do plátu, rozdělíme na obdélníčky (8-12), naplníme je ořechovou nádivkou, kterou připravíme smícháním všech surovin dohromady a obdélníčky přehneme.
Oba okraje k sobě lehce přitiskneme a nožíkem nakrájíme "zuby". Krok 7: Hřebeny necháme na plechu dokynout, můžeme (a nemusíme) je svrchu potřít vejcem a upečeme je ve vyhřáté troubě dorůžova (200 °C).

Zveřejněno 31. 1. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Editčiny hřebeny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2PlW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Editčiny hřebeny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2PlW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Tak já se dneska odhodlala k tomuto pečení , moc dobře to nedopadlo ,ale nevím jestli mojí malou zkušeností s tímto těstem nebo receptem. Kynuté se mi moc nepodařilo, bylo hodně tuhé nešlo to vymísit v robotu, ač jsem přidala trošku mléka stejně bylo gumové,měla jsem asi dát víc mléka hned od začátku. Válení bylo tím pádem trošku těžké. Pak jsem postrádala přibližný údaj , kolik je to potřeba nechat nakonec kynout na plechu . Nechala jsem hodinu, moc se to nezvedlo ! Nelístkovalo jako na fotce, ani zdaleka. ;-(
Také jelikož jsem to pekla poprvé , tak jsem to asi nechala déle v troubě , jako mělo být cca 35 minut, to bylo moc a vyschlo mi to. Jedlé to je , zbaští se to , ale příště si dám pozor , už budu vědět jak na to! Velmi chuťově dobré , ale mizerná kuchařka, to zvojtila. Do náplně jsem dala ještě 2 lžíce medu. Jo a na jako hrubo je potřeba těsto pře plněním vyválet , možná jsem to měla válet tence, no nevím.;-(

cathleen: Ani po částečném nakynutí nebylo vláčnější , nějak jsem to fakt zvojtila. Možná to bylo množstvím , protože to ten mísící hák nemísil , spíše převaloval v té veliké míse , jak bylo tuhé. ;-( Možná jsem měla nabrat odvahu a naředit to víc.No a já se tak těšila na ty kypré hřebeny a nic. Už jsou jenom dva ! Takže se to snědlo ! Kolik minut pečeš to napiš, pač určitě jsem to i vysušila a válet natenko nebo ????

Zobrazit starší odpověď

Jedním slovem krása! Nikdy jsem doma nedělala listové těsto, ale asi mi to nedá a vyzkouším. Ukládám recept a děkuji.

Ivo - můj obdiv :-K:yes:

cathleen a jeji zlaté ručičky;-)po dlouhé době jsem nakoukla a opět se mé oko potěšilo:yes::-K

Souhlasím s Terezkou..:yes:

Nie som na sladké, ale toto je krásne. To je až škoda do toho zahryznúť. ;-):yes:

tejaja: Škoda ? Já už se vidím, nohy nahoře , káva a takových 5 nebo i 6 na talířku , a tak ti mi jich bude líto,že je od samé lítosti zbaštím.<3:yes:

Zobrazit 2 starší odpovědi

<3

Moc pěkné :yes:

Plundrové těsto je moc dobré, ale nikdy jsem se k němu nedostala - zdá se mi jeho příprava příliš zdlouhavá. Vázané koláče z něj dělával jeden známý a byly nepopsatelně dobré. <3

Nadja: noo...zdlouhavá asi ano, ale výhodou je to, že ve výsledku (kdyby se sečetla) nezabere práce na něm moc času ;-) Výsledek pak opravdu stojí za to! :yes:

Krásně vyvedené plundrové těsto :-O:yes:

zizala: děkuju, Jaruš :-K

Tématické fráze:
jablečný hřeben, plundrove hrebeny, jablečné hřebeny, jablečný hřebeny z listového těsta, tvarohový hřeben kynuty, hřebeny s ořechovou náplní, jablečný hřeben recept, hřebeny recept, recept na hřeben, recepty plňene hřebeny, tvarohové hřebeny z kynutého listového těsta, recept hřebeny, hřebeny koláč, hrebeny s orechovou nadivkou, hřeben s oříškovou nádivkou, slané hrebeny, kolik stojí 400 g hladke mouky, slane hrebeny s listového těsta, koláče hrebeny, máslové hřebeny s ořechovou náplní

Suroviny:
mouka hladká, máslo, žloutek, sůl, mléko, cukr, kůra citronová, droždí čerstvé, bílek, cukr, rum, kůra citronová, ořechy mleté

Přidat fotografie receptu