Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prso se zeleninovými knedlíky

Hodnocení receptu je 4,7 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 875 kJ /
448 kcal
Bílkoviny32,94 g
Tuky24,63 g
Vláknina8,85 g
Cholesterol 783 mg
Sodík 553 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy19,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa omyjeme, osušíme, kůži nařežeme do mřížky a do mezer vetřeme sůl a pepř. Vložíme na suchou pánev kůží dolů a opékame z obou stran asi 6 minut. Pak prsa zabalíme do alobalu a vložíme ještě na 15 minut do teplé trouby. Krok 2: Sádlo z pánve trochu odlijeme, šťávu vysmahneme, zalijeme červeným vínem a přidáme brusinky. Necháme víno odpařit. Krok 3: Kedlubnu a mrkev nastrouháme na jemno, osolíme a vymačkáme vodu. Přidáme nastrouhaný sýr, žloutky, vše důkladně promícháme a přidáme tuhý sníh. Malé zapékací misky (jako na suflé) vymažeme tukem a naplníme směsí. Pečeme v mikrovlnné troubě asi 7-10 minut. Krok 4: Podáváme s červeným zelím.

Zveřejněno 31. 1. 2018

Poznámka autorky RubyRom

Tento recept se hodí do dělené stravy, do zvířátkové skupiny. Volný graf vzhledem k brusinkám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prso se zeleninovými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vy6M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prso se zeleninovými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vy6M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Zeleninové knedlíky znám velmi dobře a kachní prso je bomba :-)

Jana Dorazinová-Remková: Díky Jani :-K

Tématické fráze:
kachní prsa dietně, zeleninové knedlíky, dietní kachní prsa, zeleninový knedlík, kachní prso na zelenině, recept kachní prso s kůží

Suroviny:
prsa kachní, pepř, víno červené, brusinky sušené, kedlubna, mrkev, sýr tvrdý, vejce, sůl, tuk

Přidat fotografie receptu