Suroviny
Porce: cca 9 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 560 kJ / 2 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,43 g |
Tuky | 23,39 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 537,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z prísad vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 min kysnúť.
Krok 2: Potom cesto vyvaľkáme na tenko (max 5 mm) na obdĺžnik široký približne 30 cm. Cesto potrieme lekvárom, posypeme 2 balíčkami škoricového cukru a narežeme na pásy asi 5x30 cm.
Každý pás prehneme tak, že najprv prehneme 1/3 pásu cez lekvár a potom z opačnej strany prehneme zase 1/3 (dostaneme 3 vrstvy cesta, medzi ktorými sú 2 vrstvy lekváru).
Druhá možnosť je najprv narezať cesto na pásy a až potom ich natrieť lekvárom (asi 5 mm do kraja) a posypať škoricovým cukrom. Po odskúšaní sa mi vidí táto možnosť lepšia. Krok 3: Zložené koláče prenesieme opatrne na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a husto posypeme zvyšnými 2 balíčkami škoricového cukru. Krok 4: Pečieme na 180°C dohneda. Necháme úplne vychladnúť, až potom konzumujeme ako z obchodu kúpené plnené šatôčky, lúpačky a pod.
Každý pás prehneme tak, že najprv prehneme 1/3 pásu cez lekvár a potom z opačnej strany prehneme zase 1/3 (dostaneme 3 vrstvy cesta, medzi ktorými sú 2 vrstvy lekváru).
Druhá možnosť je najprv narezať cesto na pásy a až potom ich natrieť lekvárom (asi 5 mm do kraja) a posypať škoricovým cukrom. Po odskúšaní sa mi vidí táto možnosť lepšia. Krok 3: Zložené koláče prenesieme opatrne na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a husto posypeme zvyšnými 2 balíčkami škoricového cukru. Krok 4: Pečieme na 180°C dohneda. Necháme úplne vychladnúť, až potom konzumujeme ako z obchodu kúpené plnené šatôčky, lúpačky a pod.
Zveřejněno 3. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gápeľský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lly1
Moje poznámka
Gápeľský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lly1
Nejnovější recepty
Křehké tvarohové řezy
Přidáno před 14 hodinami
Špaldové perníčky s lipovým medem
Přidáno před 15 hodinami
Sádlové pletýnky s trampským cigárkem
Přidáno před 16 hodinami
Linecké koláčky s pusinkou
Přidáno před 16 hodinami
Jednoduché burger bulky
Přidáno 23. 11. 2024 21:47
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno 23. 11. 2024 20:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Ta nejjednodušší pomazánka na chlebíčky: Suroviny na ni má každý doma a hotová je vmžiku
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rohlíky jako dech - úžasné
jituliiina před 2 hodinami
Vánoční perníčky
Harym před 5 hodinami
Margot buchta
Noumik před 6 hodinami
Újezdecká tvarohová bábovka
MarcelaV. před 7 hodinami
Rychlé jogurtové lívanečky
Wanilor před 8 hodinami
Orientální pečený květák
Komtesina před 9 hodinami
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
Taly1111 před 10 hodinami
Čočka na kyselo po našem
stefi.f47 před 10 hodinami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
alcerm před 11 hodinami
Zapečené flíčky s houbami a vejci
Wanilor před 11 hodinami
Tématické fráze:
gapelske so slivkovým lekvárom,
koláče staré recepty,
pluska dobré - jedlo gapelsky koláče,
leskly povrch na zavin,
zakusok s lekvarom,
domaci gapelsky kolac,
gápelský koláč s tvarohem,
top kolac,
staré koláče,
koláčky 50 let staré recepty,
pluska dobré - jedlo mucniky,
top recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr,
olej,
mléko,
droždí,
sůl,
povidla švestková,
cukr skořice,
vejce
Komentáře (19)