Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronová / pomerančová kandovaná kůra

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v množství - kůra z jednoho oloupaného pomeranče, 100 gramů cukru a 100 ml vody. Krok 2: Nejlepší je chemicky neošetřený pomeranč (citron), který dobře vydrbeme kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Z vody a cukru svaříme cukerný rozvar, do kterého můžeme přidat špetku kyseliny citronové (působí jako konzervant) a lžičku medu (ten zabrání tomu, aby cukr na kůře zpět nekrystalizoval a nedělal na ní bílý film). Krok 3: Pokud nemáme bio pomeranč, kůru dáme do sklenice, zalijeme vodou a necháme louhovat 24 hodin. Pak vodu vylijeme, opět kůru zalijeme vodou a tento proces opakujeme třikrát. Pak kůru necháme okapat, nakrájíme na nudličky, které vaříme na mírném ohni v cukerném rozvaru cca 40 minut, dokud se nám voda téměř neodpaří. Krok 4: Nudličky kůry necháme rozložené na mřížce oschnout cca 24 hodin a buď je potom pokrájíme na kostičky, které dáme do sklenice s uzávěrem a skladujeme v chladnu nebo můžeme nechat nudličky, namáčet je do čokolády (není nutná) a použít jako pamlsek. Krok 5: Další možnost kandování je ta, že si uděláme rozvar, do kterého vložíme nudličky kůry, které v rozvaru vaříme 30 minut, pak kůru odstavíme, kůru ve zbylém neodpařeném rozvaru ponecháme do druhého dne marinovat, občas promícháme, pak vyjmeme a necháme na mřížce oschnout. Krok 6: Takto můžeme kandovat i celé slabší plátky pomeranče i s dužinou, ale dáváme pozor na to, abychom mícháním neponičili jejich středy. Poté můžeme oschlé plátky pocákat čokoládou. Krok 7: Nejrychlejší kandovaná kůra na mlsání je z pomeranče (citronu) s chemicky neošetřenou kůrou, která se nakrájí na nudličky, povaří se krátce ve vodě, pak se scedí a nechá vystydnout. Proces opakujeme třikrát. Poslední krátké povaření se provádí v cukerném rozvaru, pak nudličky osušíme na plátěném ubrousku a polovinu každé nudličky obalíme v cukru krupici, polovinu v čokoládové polevě, necháme zatuhnout a podáváme. Krok 8: Kandovat v rozvaru z cukru krupice, vody, kyseliny citronové a medu můžeme i zralé, ale pevné ovoce, jako jsou například hrušky, jablka, švestky, meruňky... S tím, že doba vaření je podstatně kratší.

Zveřejněno 3. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronová / pomerančová kandovaná kůra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qqEy

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronová / pomerančová kandovaná kůra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qqEy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kandování pomerančové kůry, kandovaná citronová kůra recept, kandovaná citronová kůra, kandování citronové kůry, jak kandovat citronovou kůru, jak kandovat kuru, jak kandovat pomeranč, jak udělat kandovanou kůru z pomeranče, jak kandovat pomeranče, jak udělat kandovanou pomerančovou kůru, pomerančová kůra kandování, jak udělat kandovanou kůru, jak kandovat citron, kandování pomeranče, kandování citronu, jak si udělat kandovanou kůru, kandování citron, jak udelat kandovanou na kůru, jak postupovat pri kandovani pomerancove kury, kandovani pomerancove kury

Suroviny:
kůra pomerančová, kůra citronová, cukr krupice, voda, med, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu