Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makrela a lilkové pyré

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Lilky podélně rozřízneme a osolíme, obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla z lilků odkapat hořká šťáva. Necháme pár minut a pak lilky opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme lehce olivovým olejem a pečeme je do tmava. Když jsou hotové, vydlabeme a rozmačkáme, případně dochutíme. Krok 2: Makrely vykostíme a uděláme filátka, posypeme citronovým pepřem (pozor je i se solí) nebo prostě osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme po obou stranách, nejdříve kůží dolů. Krok 3: Zatím oloupeme petržel nebo pastiňák a škrabkou uděláme tenké proužky, které opečeme na oleji, proužky pak pokrm ozdobíme.

Zveřejněno 3. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrela a lilkové pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LOOv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrela a lilkové pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LOOv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
lilek a makrela, liliové pyré

Suroviny:
makrela, petržel, lilek, pepř, olej olivový, pepř citronový

Přidat fotografie receptu