Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mléčný bramborový chléb

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 339 kJ /
2 710 kcal
Bílkoviny74,74 g
Tuky48,01 g
Vláknina69,85 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 6,60 g
Sůl16,36 g
Sacharidy459,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
Dáme do mísy, přidáme všechny ostatní přísady a uhněteme tužší těsto, nejlépe v robotu. Těsto přendáme do moukou vysypané ošatky, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Krok 2: Vykynuté těsto z ošatky překlopíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vodou a posypeme celým kmínem. Bochník necháme ještě asi 45 minut kynout. Krok 3: Troubu rozehřejeme na 230°C.
Vykynutý bochník ozdobně navrchu nařízneme a vložíme do trouby.
Po 10 minutách teplotu stáhneme na 180°C a chléb necháme asi 40 minut dopéct. Vyjmeme z trouby a necháme vystydnout na mřížce.
Chleba krájíme až úplně vychladlý.

Zveřejněno 4. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mléčný bramborový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjjy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mléčný bramborový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjjy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bílý mléčný chléb recept, chleba z brambor

Suroviny:
brambory, mouka špaldová celozrnná, mouka žitná, mouka hladká, mléko, vejce, máslo, sůl, kmín drcený, droždí čerstvé, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu