Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie381 kJ /
91 kcal
Bílkoviny3,41 g
Tuky0,61 g
Vláknina6,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce společně s masem a kořením. Krok 2: Sušené houby rozdrobíme na drobné kousky a přidáme do hrnce. Podlijeme vodou a dusíme. Krok 3: Dusíme, až maso změkne. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou. Krok 4: Ve troše studené vody rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme ještě asi 15 minut. Krok 5: Pórek nakrájíme na kolečka, kterými posypeme na talíři každý plátek masa. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 5. 2. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJOK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná se sušenými houbami (bez tuku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJOK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

casino: Jé to se mi líbí, jen ať se rozproudí debata studená voda versus teplá !!! Naše babičky to věděly, co a jak se vaří, léčí, a pod. Jenom my jsme to jaksi pozapomněli. Já měla skvělé učitelky - moji babičku a maminku. Některé věci už ani nevím proč, ale dělám je podle nich a říkám si - však ony věděly !!! Zatím se mi to vždy vyplatilo, ale to ukáže praxe. Připojte se do diskuze další, jaké máte zkušenosti s radami těch dříve narozených !!! Jestlipak víte casino, proč se vaří čočka nakyselo a nebo hovězí vývar několik hodin? Já to vím.....Těším se na odpověď !:-8

:-K
Dámy, s tou studenou a horkou vodou jste mě docela pobavily:-D ale teoreticky máte pravdu :-)
Leč "Šedá je teorie, zelený strom života" ;-)
Studená voda na vývar je OK:yes: ale tady je to šumafuk, maso stejně pustí šťávu...
Zatahování se projeví u masa v kuse, ale pokud ho nakrájíte na plátky, tak šťavnatější nebude a nebude, ani kdyby jste se pokrájely :-8

Kocmax: Děkuju za odpověď. Chápu, že ze zdravotních důvodů nemůžete smažené. Ale pokud chcete mít dobré maso, musíte zalít horkou vodou, aby se uzavřelo a šťáva zůstala uvnitř. Pokud chcete mít lepší vývar, zaléváme studenou. Přeju vám hezký zbytek roku.

sikulka7: Restované ani smažené jídlo nemůžeme, ze zdravotních důvodů. A teplou vodou podlévám během vaření. Na začátku použiju studenou, protože se udělá silnější vývar a omáčku nemusím dochucovat masoxem.

:-:-O;-)

Není lepší roštěnky nejdříve orestovat, potom orestovat cibuli a teprve potom zalít vodou a dusit? A když už bych vařila maso bez restování, zalila bych horkou vodou, aby se zatáhlo a bylo šťavnaté. Studenou vodou se zalévá maso na polévku,aby se uvolnilo vše dobré do vody.8-(

:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
roštěná na sušených houbách, roštěná na houbách, roštěnky na houbách, roštěná recept, roštěná omáčka s houbami, roštěná, hovezi se susenymi houbami, roštěná recepty, houby v tuku, roštěnka na sušenych houbach, hovězí roštěná na sušených hub, roštěná na houbách recept, susene houby a rostenka, rostena houbach, roštěná bez mouky, roštenky na houby, roštená na hubách, roštěnky na houbách se sušenými houbami, teleci orech recepty, recept hovězí roštěná na sušených houbách

Suroviny:
roštěná hovězí, cibule, houby sušené, mouka hladká, pórek, sůl, pepř, kmín celý

Přidat fotografie receptu