Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněný špaldový koláč

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dejsineco.cz dejsineco.cz

Snadný

Suroviny

Porce: Velikost formy- 23 cm

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 069 kJ /
2 168 kcal
Bílkoviny69,00 g
Tuky57,64 g
Vláknina41,90 g
Cholesterol 393 mg
Sodík 331 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy322,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři. Krok 2: Troubu jsem předehřála na 180°C. Do misky jsem prosela špaldovou mouku, udělala do ní důlek a přidala všechny ostatní ingredience na těsto. Těsto jsem trochu promíchala vařečkou, aby se propojilo a poté ho zadělala ručně na vále. Po chvíli hnětení vzniklo perfektní nelepivé těsto (pokud se vám bude moc drobit, přidejte mléko, a když naopak bude moc řídké, přidejte víc špaldové mouky). Krok 3: Těsto jsem natlačila do vymazané formy a na spodní straně propíchala vidličkou. V misce jsem smíchala tvaroh, med, cukr a citronovou kůru. Vzniklou tvarohovou směs jsem stěrkou natřela na těsto. Krok 4: Hrušky jsem omyla, ale neloupala, protože ta slupka na výsledným koláči vypadá dost dobře, ale pokud ji nemáte rádi, tak ji oloupejte. Z hrušek jsem vykrojila jádřinec, nakrájela je na tenké plátky a naskládala na koláč. Krok 5: Koláč jsem pekla 40 minut při 180°C. Po vychladnutí jsem ho ještě posypala mletou skořicí.

Zveřejněno 6. 2. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněný špaldový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1OlZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněný špaldový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1OlZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
spaldový švestkový koláč, koláč mrkvový kořeněný, kořeněný mrkvový koláč, koreneny kolac, spaldový mrkvový koláč

Suroviny:
mouka špaldová celozrnná, vejce, mléko, máslo, med, sůl, badyán, koření hřebíček, skořice mletá, anýz, prášek do pečiva, tvaroh, cukr vanilkový, med, kůra citronová, hruška, skořice mletá

Přidat fotografie receptu