Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí wellington podle Jamieho

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janulle

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 670 kJ /
2 072 kcal
Bílkoviny159,51 g
Tuky140,23 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 664 mg
Sodík 2,85 g
Sůl7,05 g
Sacharidy36,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí prsa odblaníme. Ve středu nožem vyřízneme kapsu, kterou vysypeme solí, pepřem, částí tymiánu. Lžící naplníme brusinkami a sepneme párátky. Povrch ještě posolíme a opepříme a posypeme zbytkem tymiánu. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct asi na 50 minut na 180°C. Pokud trouba peče rychleji, přikryjeme alobalem, aby se maso moc nevysušilo. Krok 2: Na pánvi mezitím osmažíme kostičky slaniny dokřupava. Ke konci přihodíme pár snítek rozmarýnu a 3 minuty necháme provonět. Potom vyndáme bokem na talířek. Do výpeku přidáme houby na plátky, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Ke konci vhodíme oříšek másla na zjemnění. Ještě teplé rozmixujeme na kaši. Krok 3: Listové těsto rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu položíme na plech vyložený pečícím papírem, uprostřed poklademe částí vychladlé houbové směsi, na to přitiskneme vychladlé upečené maso. Povrch potřeme zbytkem houbové paštiky, posypeme křupavou slaninou. Základ, na kterém toto hnízdečko leží, potřeme dokola rozšlehaným vejcem. Krok 4: Nakonec celé přikryjeme druhou půlkou listového těsta, přitiskneme opatrně na maso, vytěsníme vzduch kolem a spojíme se spodním dílem listového těsta. Ořízneme dokola rádýlkem, aby vznikl ozdobný asi 2cm okraj. Povrch potřeme vajíčkem. Pečeme cca 45 minut dozlatova asi na 180°C. Podáváme teplé přelité výpekem z masa.

Zveřejněno 6. 2. 2018

Poznámka autorky janulle

Po víkendovém vaření mi zbyl kousek krůtího prsa, tak jsem přemýšlela co s ním. Recept jsem viděla večer v televizi a protože jsem veškeré ingredience měla k dispozici, tak jsem ho vyzkoušela. Možná, že by místo houbového základu šlo dát i něco jiného, třeba špenát. Každopádně příjemné spojení sladké a slané chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí wellington podle Jamieho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2PmM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí wellington podle Jamieho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2PmM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
krutí prso wellington, kruti prsa wellington, krůtí welington, krůtí welinghtona, krůtí plátky na plechu, vareni kruti prso co s nim?, velington top recepty, wellington z drbeziho masa, krůtí prso pečené v listovém těstě, welinkton z krůtího masa, kruti maso na brusinkach recept, krutí maso wellington, kuřecí welington recept, maso ala wellington, wellingtonu z krůtího masa, recept wellington

Suroviny:
prsa krůtí, slanina anglická, houby, marmeláda brusinková, těsto listové, máslo, tymián, rozmarýn, vejce, sůl, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu