Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 773 kJ / 185 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,10 g |
Tuky | 0,44 g |
Vláknina | 11,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 36,90 g |
Postup přípravy
Cibuli občas promíchej, ať se nepřipálí a mezitím oškrábej pár brambor a nakrájej na menší kousky. Krok 2: Když je cibule pěkně do růžova osmažená (tak akorát, ne moc dohněda), přidej červenou mletou sladkou papriku (nemusíš se bát dát i trošku víc, bude pak výraznější, záleží na tvé chuti) a trošku mletého chilli nebo mleté pálivé papriky.
Aby paprika nezhořkla, tak vše jen svižně promíchej a opraž a vzápětí zalij vodou, já dávám horkou vodu z konvice, je to pak rychlejší.
Tento základ zalej vodou, můžeš nastrouhat i 1-2 stroužky česneku. Dále přidej mletý kmín a nakrájené brambory.
Pro krásnější vůni polévky můžeš přidat trochu tymiánu, rozmarýnu... bylinky nikdy nic nepokazí.
Vař do změknutí brambor a úplně na závěr přidej na kousky bryndzu a nechej lehce rozpustit, bryndzu po přidání nevař, spíš jen promíchat a vypnout hrnec. Dochutíme ještě čerstvým mletým pepřem a solí.
Polévka by měla být opravdu hodně slaná, ale stále příjemně slaná. Krok 3: Polévku rychle servírujeme na talíř, bryndza má tendenci trochu tuhnout, takže polévka je nejlepší čerstvá k rychlé spotřebě.
Chutná samotná, ale lze doplnit osmahnutými kolečky rohlíků (dělám v toustovači), bagetky, apod.
Zveřejněno 7. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ultra slaná bryndzová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEoW
Moje poznámka
Ultra slaná bryndzová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EEoW
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 7 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 8 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Augustiniánský koktejl
Neregistrovaný před 13 minutami
Bláznivý koláč ke kafíčku
Neregistrovaný před 17 minutami
Cuketový chlebíček s pistáciemi
Neregistrovaný před 25 minutami
Soukenický sekaný řízek
Neregistrovaný před 34 minutami
Zapékaný květák se žampiony
Neregistrovaný před 45 minutami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Neregistrovaný před 1 hodinou
Dobroty z listového těsta
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pohanková kaše
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pečená kachna v zelí
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pekanová srdíčka
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tématické fráze:
bryndzová polévka,
slana polevka,
brindzova polívka,
polévky z bryndzy,
bryndzova kolecky,
jak na hodně slanou polevku,
brindzova polévka,
tslana polévka,
bryndzová polévka s bramborem,
polévka s bryndzy,
bryndzová polévka s paprikou,
bryndzova polevka nazev
Suroviny:
cibule,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
kmín mletý,
česnek,
rozmarýn,
brambory,
brynza,
pepř
Komentáře