Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka s hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 630 kJ /
2 063 kcal
Bílkoviny174,73 g
Tuky141,17 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 759 mg
Sodík 569 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy22,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle, zalijeme vodou, přidáme přepůlenou cibuli, koření a sůl a pak maso pod pokličkou uvaříme doměkka, během vaření přiléváme vodu podle potřeby. Krok 2: Měkké maso vyndáme z vývaru, tekutinu slijeme. V kastrolu rozpustíme druhou polovinu másla, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, zředíme ji vývarem a pak do něj vmícháme rajský protlak. Krok 3: Omáčku dochutíme cukrem, skořicí a solí a chvíli povaříme, ke konci vaření zjemníme kouskem másla, který v ní necháme rozpustit.

Zveřejněno 8. 2. 2018

Poznámka autorky MiskaM

Podáváme s pokrájeným masem a knedlíkem :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PkDA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PkDA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Díky za inspiraci... Vyzkouším... :yes::-K

Litr rajského protlaku mi na 800 g masa připadá trochu moc...

Anna Kocikova:
:-O 17:41:04 a už máte rozostřené vidění :-O
No, asi by bylo fajn něco s tím dělat, že :-8
Nebo tu snad vidíte něco pod mým nickem, he:-?:-((

Zobrazit 6 starších odpovědí

Omáčka vypadá výborně, maso taky, hezká fotka. Hned bych si dala...:yes:
Ale PROČ propánajána to zelené lupení - myslím tu petrželku....to už je skoro mánie, není lupení, není dobrá fotka. S jídlem nemá vůbec nic společného.

Anna Kocikova: No právě - petrželka na rajské je nesmysl. Ano -mám ráda dobře prezentované jídlo, i doma. Jíme i očima. Ale podle mne to musí mít nějaký smysl - a to petrželka na rajské fakt nemá.

Omlouvám se autorce - ta rajská vypadá fakt :yes::yes::yes::-K

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
rajská omáčka, rajská omáčka s hovězím, rajská omáčka recept, rajská omáčka s hovězím masem, hovězí maso s rajskou omáčkou, rajska, ochucení rajské omacky, hovězí zadní s rajskou, recepty hovezi zadni rajska omacka, jaké maso k rajské omáčce, jíme jinak rajská omáčka, hovězí přední rajská, hovězí zadní rajská recept, hovězí zadní plec rajská, hovezi zadni s rajskou omackou, hovězí zadní rajská, rajská omáčka s dušeným hovězím masem, rajska s dusenym masem, recept rajska omacka s hovezim masem, příprava masa do rajské omáčce

Suroviny:
přední hovězí, máslo, cibule, protlak rajčatový, koření, skořice celá, máslo, cukr, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu