Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 485 kJ / 1 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,07 g |
Tuky | 101,64 g |
Vláknina | 6,09 g |
Cholesterol | 661 mg |
Sodík | 457 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 56,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a rybí porce z obou stran opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem. Krok 3: Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto a dáme zpět na zdroj tepla.
Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, podle potřeby dochutíme a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Porce ryby dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme. Krok 4: Příloha brambory upravené dle chuti.
Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a rybí porce z obou stran opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, všechno koření, perník a zalijeme pivem do poloviny výšky masa. Stáhneme teplotu a necháme táhnout do změknutí, v případě nutnosti podlijeme pivem. Krok 3: Hotové porce kapra vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto a dáme zpět na zdroj tepla.
Uvedeme do mírného varu, přidáme máslo, podle potřeby dochutíme a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Porce ryby dáme zpět do omáčky, prohřejeme a podáváme. Krok 4: Příloha brambory upravené dle chuti.
Zveřejněno 11. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Radegastův kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ojxr
Moje poznámka
Radegastův kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ojxr
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci
Přidáno 1. 4. 2025 18:34
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 1. 4. 2025 17:16
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Reveroger před 4 hodinami
Kedlubnový míchaný salát
Sahula před 4 hodinami
Kedlubnový salát s okurkou
Sahula před 4 hodinami
Hovězí plátky na špeku a pórku
Ongbac3 před 4 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 5 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Ashelin před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Rradka před 6 hodinami
Rychlá buchta Margot
XNika před 7 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 8 hodinami
Tématické fráze:
kapr recepty,
recepty z kapra,
recept kapr,
recept kapra,
kapr recept,
recepty na kapra,
radegasův kapr
Suroviny:
kapr,
šťáva citronová,
slanina anglická,
olej,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
perník strouhaný,
pivo světlé,
máslo,
sůl
Komentáře