Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníky - habáni

Větrníky jsou poměrně složitá záležitost, proto je třeba si vše dobře časově naplánovat. Odměnou vám budou zákusky, na kterých si zaručeně pochutnáte mnohem více, než na těch kupovaných.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

akjam

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 30 min

180 min (150 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie42 668 kJ /
10 198 kcal
Bílkoviny150,59 g
Tuky762,98 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 3,36 g
Sodík 1,42 g
Sůl3,53 g
Sacharidy677,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na karamelový krém rozpustíme 150 g cukru, aby vznikl karamel, svaříme se 125 ml smetany ke šlehání a necháme do druhého dne vychladit. Krok 2: Osolenou vodu s olejem vaříme, přisypeme mouku, mícháme, až se těsto přestane lepit na vařečku. Překlopíme do mísy, necháme trochu zchladnout. Po jednom přidáme vejce a vymícháme těsto. Na vymazaný plech nastříkáme spirálky. Krok 3: Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a upečeme bez otevírání trouby přibližně 30 minut. Vychladlé rozkrojíme. Krok 4: Pudinkový krém: z mléka, vanilkového pudinku a cukrů uvaříme pudink. Vychladlý pudink smícháme s vyšlehanou smetanou Rama Cremfine. Krok 5: Karamelový krém: vyšleháme smetanu Rama Cremfine s vanilkovým cukrem a opatrně vešleháme karamelovou šlehačku z předešlého dne. Větrníky naplníme oběma krémy. Krok 6: Připravíme polevu: uvařený karamel svaříme se šlehačkou a horký vlijte do prosátého moučkového cukru smíchaného s troškou škrobu. Natřete mašlovačkou na slepené větrníky.

TIP: Karamelová poleva

Zveřejněno 13. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Větrníky - habáni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pp3V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Větrníky - habáni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pp3V

Komentáře (4)

:yes: To je fantazie, miluju větrniky a kdo ne, že??? Postup je dobře napsaný, tak brzy se do nich pustím. Ukládám a vyzkouším. <3

Rovněž musím říci, že také miluji větrníky, ale zatím 1 pokus se nepovedl. Určitě vyzkouším!!!:yes:

Tedy větrníky milujeme a jsem ráda, že jsem našla ve Vašem receptu polevu. Já sice nesmím sladké, mám cukrovku, ale ráda udělám radost ostatním. Díky za perfektní recept.:-K:yes:

janky3: To mě opravdu těší,tak a´t se povedou!!!

Tématické fráze:
karamel na větrníky, větrníky recept, větrník recept, recept na větrníky, habáni, recept na větrník, větrníky, domácí karamel na vetrniky, top recepty větrník na plech, jak udělat větrníky, karamel do větrnikků, jak udělat karamel na větrníky, recept vetrniky, vetrnik, jak udelat vetrnikcky, jak udelat vetrnik, vetrniky postup, větrníky top recepty, vetrníčky-habáni, karamel na vetrniky

Suroviny:
voda, olej, mouka hladká, vejce, sůl, mléko, pudinkový prášek, cukr, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, cukr krupice, smetana ke šlehání, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, cukr krupice, smetana ke šlehání, cukr moučkový, škrob

Přidat fotografie receptu