Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníky - habáni

Větrníky jsou poměrně složitá záležitost, proto je třeba si vše dobře časově naplánovat. Odměnou vám budou zákusky, na kterých si zaručeně pochutnáte mnohem více, než na těch kupovaných.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

akjam

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 30 min Včetně doby přípravy krému

180 min (150 min příprava + 30 min tepelná úprava, Včetně doby přípravy krému )

Suroviny pro 1 dávka

24 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie42 668 kJ /
10 198 kcal
Bílkoviny150,59 g
Tuky762,98 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 3,36 g
Sodík 1,42 g
Sůl3,53 g
Sacharidy677,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu s olejem vařte, přisypte mouku, míchejte, až se těsto přestane lepit na vařečku, překlopte do mísy, nechte trochu zchladnout. Přidejte po jednom vejce a vymíchejte těsto, nastříkejte na plech spirálky. Krok 2: Vložte do vyhřáté trouby na 190 °C a upečte bez otevírání trouby asi 30 min. Vychladlé rozkrojte. Krok 3: Uvařený a vychladlý pudink a vyšlehanou Ramu Cremfine smíchejte dohromady. Na druhý krém udělejte upálený karamel, svařený se šlehačkou nechte do druhého dne vychladit, poté vyšlehejte Ramu Cremfine s 1 vanilkovým cukrem a opatrně vešlehejte karamel. Větrníky naplňte. Krok 4: Připravte polevu: uvařený karamel svařte se šlehačkou a horký vlijte do prosátého moučkového cukru smíchaného s troškou škrobu. Natřete mašlovačkou na slepené větrníky.

TIP: Karamelová poleva

Zveřejněno 13. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Větrníky - habáni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pp3V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Větrníky - habáni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pp3V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:yes: To je fantazie, miluju větrniky a kdo ne, že??? Postup je dobře napsaný, tak brzy se do nich pustím. Ukládám a vyzkouším. <3

Rovněž musím říci, že také miluji větrníky, ale zatím 1 pokus se nepovedl. Určitě vyzkouším!!!:yes:

Tedy větrníky milujeme a jsem ráda, že jsem našla ve Vašem receptu polevu. Já sice nesmím sladké, mám cukrovku, ale ráda udělám radost ostatním. Díky za perfektní recept.:-K:yes:

janky3: To mě opravdu těší,tak a´t se povedou!!!

Tématické fráze:
karamel na větrníky, větrníky recept, větrník recept, recept na větrníky, habáni, recept na větrník, větrníky, domácí karamel na vetrniky, top recepty větrník na plech, jak udělat větrníky, karamel do větrnikků, jak udělat karamel na větrníky, recept vetrniky, vetrnik, jak udelat vetrnikcky, jak udelat vetrnik, vetrniky postup, větrníky top recepty, vetrníčky-habáni, karamel na vetrniky

Suroviny:
voda, olej, mouka hladká, vejce, mléko, pudinkový prášek, cukr, šlehačka, cukr vanilkový, cukr, šlehačka, šlehačka, cukr vanilkový, karamel, šlehačka, cukr moučkový, škrob

Přidat fotografie receptu