Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično-žitný chléb s kaší

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 410 kJ /
2 488 kcal
Bílkoviny76,08 g
Tuky13,51 g
Vláknina37,53 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy496,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme 10-12 hodin v teple kvasit. Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promícháme a hodinu necháme proběhnout autolýzu (lépe se vyvíjí lepek).
Zatím si nachystáme moučnou kaši - vřící vodou v misce zalijeme pšeničnou celozrnku, dobře rozmícháme a lehce rozhrnuté necháme prochladnout. Krok 3: K těstu v míse přidáme kaši, sůl a kmín a opravdu dobře prohněteme. Necháme vykynout přibližně 1-1,5 hodiny. Krok 4: Na pomoučněném stole těsto přeložíme, zformujeme bochník a dáme ho vykynout do pomoučněné ošatky - cca 2 hodiny. Krok 5: Vykynutý bochník opatrně vyklopíme na plech s pečící fólií, ometneme z něj mouku a dobře ho postříkáme vodou z rozprašovače.
Upečeme v dobře vyhřáté troubě na kameni, při 250 °C asi 15 minut, pak teplotu snížíme na 220 °C a 30 minut dopečeme.

Zveřejněno 13. 2. 2018

Poznámka autorky cathleen

Bochník je veliký, lehounký, krajíce maximálně pružné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný chléb s kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rr34

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný chléb s kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rr34

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dnes tato dobrota upečena opět v remosce, těsto tentokrát kynulo v noci v ledničce v nové ošatce. Výsledné fotky přiloženy... Přeji hezký den!

cathleen: To já moc děkuji!:-) Chléb jsem pekl v sobotu večer, ať je na nedělní ráno, a ještě dnes odpoledne (pondělí) byl výborný a nadýchaný. Rád ho budu péct znovu.

Otec Manuel: děkuji za zpětnou vazbu a nádhernou fotku! :-K

Vyzkoušeno a upečeno v remosce, moc dobrý chléb. Fotka přidána. Děkuji za recept!

janatka: určitě, ale bude potřeba trochu přizpůsobit množství použité vody.

Na tu kaši mohu nebo nemohu použít jinou mouku??? Děkuji

Zdravím a souhlasím.:yes:

Zase jedna nádhera :yes::yes:

Tématické fráze:
chléb s kaší, pšenično-žitný chléb v v troubě, domáci chleba s pivom recept, recept chleb s kaší, chléb pšenično žitný recepty, recept na žitný chléb z kvasu, chleba z pšeničného kvasu, žitný kvas recept na chléb, chleba s kaší, psenicnozitny chleba 60:40 recept, pšenično žitný chléb z kvasu, pšenično žitný chléb v troubě

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnná, voda, voda, mouka chlebová pšeničná, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu