Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Portobello se špenátem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie521 kJ /
125 kcal
Bílkoviny18,42 g
Tuky3,71 g
Vláknina2,74 g
Cholesterol 52 mg
Sodík 718 mg
Sůl1,76 g
Sacharidy3,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky... Krok 2: Špenátový protlak (rozmražený) necháme na cedníku okapat od přebytečné vody, pak ho dáme do misky, přidáme žloutek, drobně pokrájené uzené maso, nastrouhaný česnek, ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme. Zahustíme čerstvou strouhankou z ne zcela tvrdého pečiva (rohlík, toustový chléb...) a směs rozdělíme do klobouků žampionů. Krok 3: Klobouky se špenátovou směsí dáme do máslem (olejem) vytřené zapékací mísy, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme do barvy.
Kdo chce, může posypat strouhaným sýrem. Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, toustem...

Zveřejněno 15. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portobello se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2P51

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portobello se špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2P51

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
portobello recepty

Suroviny:
portobello, protlak špenátový, maso uzené, česnek, sůl, žloutek, pepř mletý, strouhanka

Přidat fotografie receptu