Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Portobello Bolognese

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 709 kJ /
647 kcal
Bílkoviny46,93 g
Tuky41,88 g
Vláknina9,16 g
Cholesterol 132 mg
Sodík 184 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy17,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky... Krok 2: Na minimálním množství oleje osmažíme menší drobně pokrájenou cibuli dosklovata, k ní přidáme osmažit na plátky pokrájený celer a na kostičky pokrájenou papriku. Následně přidáme mleté maso (hovězí nebo z vepřové plece) a za častého míchání smažíme do vysmažení šťávy. Nakonec přidáme protlak, nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme, krátce osmažíme a odstavíme. Krok 3: Do klobouků žampionů rozdělíme směs z mletého masa, klobouky dáme do olejem vytřené zapékací mísy a zaklopíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 25 - 30 minut, pak odklopíme a posypeme strouhaným sýrem, který se nám na horkém povrchu sám rozpustí, takže není už nutné žampiony dále zapékat. Krok 4: Podáváme s těstovinami, bramborovou přílohou nebo opečeným toustem.

Zveřejněno 15. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portobello Bolognese

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7m5y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portobello Bolognese

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7m5y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
portobello, portobello recept, steakové žampiony recepty, portobello masové kuličky, recept na přípravu portobello, recepty hovězí s portobelo, portobelo mleté maso, jak upect portobello, hovězí portobello, náplň do steakových žampiónů, mleté hovězí s portobello, portobello s testovinami recept, boloňské ragů s portobello, portobello mlete maso

Suroviny:
portobello, maso mleté, cibule, celer řapíkatý, paprika čerstvá červená, protlak rajčatový, česnek, sůl, pepř, olej, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu