Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované koleno pomocí sous vide

Sous vide znamená v překladu vaření ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. vaří při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem stanovenou dobu. Zde je tato metoda použita před závěrečným grilováním.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pipmaster pipmaster

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min Bez doby odležení 24+16 hodin

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, Bez doby odležení 24+16 hodin)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 182 kJ /
522 kcal
Bílkoviny6,55 g
Tuky32,31 g
Vláknina21,36 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 32,08 g
Sůl80,10 g
Sacharidy44,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kolena omyjeme, osušíme a dáme na alespoň 24 hodin do nálevu, vytvořeného z převařené vychladlé vody, soli a lžičky moučkového cukru. Kolena by měla být v nálevu ponořená. Dáme do lednice. Krok 2: Druhý den na másle orestujeme mrkev, cibuli a česnek. Jalovec, kmín, pepř rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s paprikami. Přilijeme trochu oleje a vytvoříme marinádu, kterou potřeme kolena ze všech stran. Krok 3: Osmaženou zeleninu rozdělíme do 2 sáčků, vhodných pro vakuování. Přidáme bobkové listy a po 3 ks nového koření. Krok 4: Kolena vložíme do sáčků a zavakuujeme. Krok 5: Dáme do sous vide hrnce na 75 °C na 16 hodin. Krok 6: Po patnácti a půl hodinách roztopíme gril, přidáme kousek voňavého dřeva na zauzení. Krok 7: Po 16-ti hod. vyndáme kolena a dáme grilovat na 30 min., nepřímo při 200 °C. Krok 8: Co zbylo v pytlících po vaření, přelijeme do pánve, zredukujeme a poté scedíme. Krok 9: V grilu zvýšíme teplotu na 230-250 °C a grilujeme nepřímo, cca 30 min., aby se udělala pěkná kůrčička. Krok 10: Podáváme s redukovanou šťávou, hořčicí, křenem, okurkou a chlebem.

TIP: Omáčky ke grilování - nejoblíbenější recepty

Zveřejněno 17. 2. 2018

Poznámka autora pipmaster

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované koleno pomocí sous vide

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LOoX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované koleno pomocí sous vide

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LOoX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Něco o sous vide: https://www.sousviderecepty.cz/2016/06/29/co-je-so...
Opravdu to funguje! :yes:

Tématické fráze:
sous vide recepty, recepty sous vide, vepřové koleno sous-vide, grilovaná kolena, sous-vide recepty, grilovane koleno, recepty sous-vide, sous-vide vepřové koleno, vepřová krkovice sous vide, recepty na sous vide, krkovička sous vide, sousvide recepty, krkovice sousvide recepty, sousvide koleno, sous vide recept, souse videorecept, vakuování sous vide recepty, sous vide kleno, grilované koleno recept, krkovice sous vide

Suroviny:
koleno vepřové, sůl, cukr moučkový, celer, mrkev, cibule, česnek, máslo, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, paprika, jalovec, kmín celý, pepř celý, olej, koření nové koření, bobkový list

Přidat fotografie receptu