Grilované koleno pomocí sous vide
Sous vide znamená v překladu vaření ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. vaří při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem stanovenou dobu. Zde je tato metoda použita před závěrečným grilováním.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 182 kJ / 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,55 g |
Tuky | 32,31 g |
Vláknina | 21,36 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 32,08 g |
Sůl | 80,10 g |
Sacharidy | 44,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kolena omyjeme, osušíme a dáme na alespoň 24 hodin do nálevu, vytvořeného z převařené vychladlé vody, soli a lžičky moučkového cukru. Kolena by měla být v nálevu ponořená. Dáme do lednice.
Krok 2: Druhý den na másle orestujeme mrkev, cibuli a česnek. Jalovec, kmín, pepř rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s paprikami. Přilijeme trochu oleje a vytvoříme marinádu, kterou potřeme kolena ze všech stran.
Krok 3: Osmaženou zeleninu rozdělíme do 2 sáčků, vhodných pro vakuování. Přidáme bobkové listy a po 3 ks nového koření.
Krok 4: Kolena vložíme do sáčků a zavakuujeme.
Krok 5: Dáme do sous vide hrnce na 75 °C na 16 hodin.
Krok 6: Po patnácti a půl hodinách roztopíme gril, přidáme kousek voňavého dřeva na zauzení.
Krok 7: Po 16-ti hod. vyndáme kolena a dáme grilovat na 30 min., nepřímo při 200 °C.
Krok 8: Co zbylo v pytlících po vaření, přelijeme do pánve, zredukujeme a poté scedíme.
Krok 9: V grilu zvýšíme teplotu na 230-250 °C a grilujeme nepřímo, cca 30 min., aby se udělala pěkná kůrčička.
Krok 10: Podáváme s redukovanou šťávou, hořčicí, křenem, okurkou a chlebem.
Zveřejněno 17. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilované koleno pomocí sous vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LOoX
Moje poznámka
Grilované koleno pomocí sous vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LOoX
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 3 minutami
Plněné ořechy
Handour před 14 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 39 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 47 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 52 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
sous vide recepty,
recepty sous vide,
vepřové koleno sous-vide,
grilovaná kolena,
sous-vide recepty,
grilovane koleno,
recepty sous-vide,
sous-vide vepřové koleno,
vepřová krkovice sous vide,
recepty na sous vide,
krkovička sous vide,
sousvide recepty,
krkovice sousvide recepty,
sousvide koleno,
sous vide recept,
souse videorecept,
vakuování sous vide recepty,
sous vide kleno,
grilované koleno recept,
krkovice sous vide
Suroviny:
koleno vepřové,
sůl,
cukr moučkový,
celer,
mrkev,
cibule,
česnek,
máslo,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
paprika,
jalovec,
kmín celý,
pepř celý,
olej,
koření nové koření,
bobkový list
Komentáře (1)