Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Selská bramborová omeleta

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frydas

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie509 kJ /
122 kcal
Bílkoviny9,31 g
Tuky7,60 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy3,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a již nastrouhané poklademe na rozpálenou pánev (někdo použije sádlo/olej, já smažím na teflonu bez tuku), záměrně jsem neuvedl kolik brambor, protože každý máme jinak velkou pánev, skládám na celou pánev středně tenkou vrstvu. Krok 2: Po chvilce smažení, kdy brambory jakoby sednou (spojí se), naskládám nahoru nakrájený česnek, pepř, sůl, kmín, majoránku. Po minutce zaliji vejcem, většinou stačí jedno, je tam spíše na spojení zbytku brambor, (kdo má hodně škrobové brambory, tak tam vejce ani dát nemusí). Jakmile vidím, že vespod jsou brambory zlatavé, můžu obrátit. Krok 3: Cca po 5i minutách od obrácení by měla být placka hotová, jakmile spodek pěkně začne hnědnout, stahujeme.

Zveřejněno 18. 2. 2018

Poznámka autora frydas

V letních měsících do placky libovolně strouhám k bramborám cukety, patizony, okurky. Možná někdo řeknete, že je to příliš vodnaté, ale určitě zkuste, litovat nebudete. Česneku se taky nemusíte bát, nezhořkne, samozřejmě jej nemůžeme smažit na plný plamen :) Větší placka může být i samostatné jídlo, já je často používám jako přílohy místo bramboráků apod :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selská bramborová omeleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ql40

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Selská bramborová omeleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ql40

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Eja57: Ja si nepletiem omeletu s rösti. O chuti tohoto jedla nepochybujem.

magdalenka: no...od Přerova do Švýcarska je sice daleko, ale nicméně bez toho vejce to hodně připomíná ( nebo spíš skoro je) rösti - a to byla historicky SELSKÁ snídaně;-)...a aby to nebylo tak jednoduché, tak i rösti se dělají i z vařených i syrových brambor...

magdalenka: Když jsme byl malý bydlel jsem v Horní Moštěnici a tak se tam tomu říkalo, řekl bych, že jiný kraj, jiný mrav .. důležitý je, že je to dobrý a ne pod jakým jménem to kde znáte.

Mám dojem, že toto sedliacka omeleta nebude - tú robíme z uvarených zemiakov.

robievam aj ja a vyborne jedlo

Tématické fráze:
selská pánev, selská omeleta, rakouská selská pánev recept, bramborová omeleta recept, bramborová selská polévka, selska placka, selský bramborový gulas, selská pánev recept, bramborová selská pánev recept, omeleta z nastrouhaných brambor, bramborová omeleta, selská omeleta z brambor, selská omeleta se salámem, selská omeleta videorecepty top, omeleta s bramborák s tvarůžek, selská omeleta recept, selská omeleta z nastrouhanych brambor, bramborové omelety, top recepty omeleta s vajíčkem a bramborem, selská omeleta recept top recepty

Suroviny:
brambory, sůl, pepř, vejce, česnek, majoránka, kmín celý,

Přidat fotografie receptu