Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso vařené ve vakuu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 005 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny168,06 g
Tuky106,38 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 495 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,50 g
Sacharidy10,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Dáme ho do mísy, přidáme omáčku, posolíme a promícháme. Krok 2: Takto připravenou směs dáme do vakuovacího sáčku, přidáme máslo a česnek a zavakuujeme. Sáček dáme na 24 hodin do lednice. Krok 3: Na druhý den dáme ohřát vodu na 70 až 75 °C a sáček do ní vložíme. Pomocí teploměru průběžně kontrolujeme teplotu, abychom ji udrželi v daném rozmezí. Krok 4: Ohříváme hodinu a třičtvrtě. Pak vyndáme, otevřeme sáček a servírujeme.

Zveřejněno 18. 2. 2018

Poznámka autora clupmi

Pokud nemáme speciální přístroj na vaření metodou sous-vide, tak použije kastrol nejlépe se sendvičovým dnem. Aby byl celý sáček ponořený ve vodě, zatížíme ho např. talířem. Kastrol zpravidla nepřikrýváme poklicí, protože musíme kontrolovat teplotu.

Já jsem vařil na elektrickém sporáku se sklokeramickou deskou a velkou dvojplotýnku jsem měl nastavenou na 1.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso vařené ve vakuu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wr4Q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso vařené ve vakuu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wr4Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty vaření sous vide, vakuové vaření recepty, vařené maso v sáčku, maso varene v sacku, hovezi ve vakuu, vakuově vařené maso, vaření masa v sáčku, vaření ve vakumu, hovězí vařené ve vakuu, veprove maso ve vakuum, recept na vareni z masa, vareni maso v sáčky, recepty hovězí maso ve ve vakuu, kuřecí maso vařené ve vakuu, vareny maso, vařeni masa, brambory vařené ve vakuu, recepty vaření sous vide recepty, hovezi ve vakuum, recepty s vakuum

Suroviny:
křídla kuřecí, srdce kuřecí, máslo, česnek, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu