Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 534 kJ / 1 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,22 g |
Tuky | 35,19 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 254,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.
Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit. Krok 2: Krém: z mléka a mouky uvaříme v hrnci na malém plameni (pomalu) za častého míchání hustou kaši a za občasného promíchání ji necháme vychladnout.
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu a pak ho s prosátým cukrem vyšleháme do pěny.
Poté projedeme metličkami i kaši a po částech ji vešleháme do máslové pěny. Ke konci vmícháme pomalu rum (je lepší, pokud má pokojovou teplotu, ledový má tendence krém srazit!). Krok 3: Korpus prořízneme, namažeme krémem a poklademe okapaným ovocem. Na ovoce navrstvíme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Dle chuti můžeme dát i cukr (já nedávám). Přiklopíme druhou část korpusu. Povrch a stěny pomažeme zbylým krémem a vše potáhneme rozváleným fondánem (nebo marcipánem). Vyrobíme z marcipánu ozdobný pruh, který přilepíme po obvodu dortu "lepidlem" na jedlý papír. Navrch přilepíme zvolený obrázek z jedlého papíru a vše dozdobíme potravinářskými perličkami a marcipánovou mašlí.
Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit. Krok 2: Krém: z mléka a mouky uvaříme v hrnci na malém plameni (pomalu) za častého míchání hustou kaši a za občasného promíchání ji necháme vychladnout.
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu a pak ho s prosátým cukrem vyšleháme do pěny.
Poté projedeme metličkami i kaši a po částech ji vešleháme do máslové pěny. Ke konci vmícháme pomalu rum (je lepší, pokud má pokojovou teplotu, ledový má tendence krém srazit!). Krok 3: Korpus prořízneme, namažeme krémem a poklademe okapaným ovocem. Na ovoce navrstvíme vyšlehanou šlehačku se ztužovačem. Dle chuti můžeme dát i cukr (já nedávám). Přiklopíme druhou část korpusu. Povrch a stěny pomažeme zbylým krémem a vše potáhneme rozváleným fondánem (nebo marcipánem). Vyrobíme z marcipánu ozdobný pruh, který přilepíme po obvodu dortu "lepidlem" na jedlý papír. Navrch přilepíme zvolený obrázek z jedlého papíru a vše dozdobíme potravinářskými perličkami a marcipánovou mašlí.
Zveřejněno 19. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kombajnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gOzG
Moje poznámka
Kombajnový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gOzG
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 9 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 40 minutami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 4 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 5 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 6 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 7 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 7 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 7 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 7 hodinami
Tématické fráze:
jedlý ozdobný dortový papír,
jak lepit jedlý papír na dort,
jedlý papír lepit bílkem?,
jak dat obrazek z jedleho papiru na dortový korpus,
kombajnove obrazky,
kombajnove obrazky,
kdy lepit ja jedlý papír na dort
Suroviny:
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
vejce,
cukr,
voda,
mléko,
mouka hrubá,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
marcipán,
perlička,
papír jedlý,
Komentáře