Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátovo-masový závin

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Maru_cer

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 421 kJ /
3 447 kcal
Bílkoviny103,47 g
Tuky217,98 g
Vláknina13,78 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 363 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy240,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso ochutíme a necháme uležet v lednici. Mezitím uděláme těsto tak, že smícháme všechny ingredience a vytvoříme spíše sušší těsto, necháme ho odpočinout ve fólii v lednici. Krok 2: Vydusíme špenát, necháme ho vychladnout a poté smícháme se smetanou a bílkem.
Z těsta vyválíme menší placičky, na ně dáme tenkou vrstvu masa a trochu větší vrstvu špenátu. Zabalíme. Krok 3: Do trouby rozehřáté na 200 stupňů dáme záviny, které jsme potřeli bílkem. Pečeme do zlatova cca 30 min. Ke konci uděláme na závinech malé zářezy. Krok 4: Podáváme chladné, můžeme k tomu ještě přidat dušený špenát s vajíčkem.

Zveřejněno 19. 2. 2018

Poznámka autorky Maru_cer

Vhodné jako chuťovka, ale možné i jako oběd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátovo-masový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjDP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátovo-masový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jjDP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
masové záviny, masový závin, recept na masovy zavin, špenát čer, masovy zavi n welington

Suroviny:
máslo, žloutek, mouka hladká, mléko, ocet, sůl, rum, špenát mražený, smetana, bílek, maso mleté, majoránka, sůl, pepř čtyř barev

Přidat fotografie receptu