Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beránek z majonézy - vláčný

Receptů na velikonočního beránka existuje opravdu spousty a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos upéct opravdu vláčného beránka z majonézového těsta, přelitého polevou z ledových kaštanů.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 857 kJ /
4 507 kcal
Bílkoviny79,72 g
Tuky257,74 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 2,12 g
Sůl5,80 g
Sacharidy460,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mleté ořechy a za stálého míchání přidáme horkou vodu. Krok 4: Dále přidáme prosátou mouku promíchanou s kypřidlem a majonézu, vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 5: Těsto nalijeme do beránkové formy, kterou položíme na plech, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme dozlatova cca 1 hodinu. Vyzkoušíme špejlí, těsto na ni nesmí lepit, špejle musí zůstat čistá. Krok 6: Po upečení necháme částečně zchladnout, vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Krok 7: Ledové kaštany rozpustíme ve vodní lázni, polevou pak přelijeme za pomocí mašlovačky celého beránka, na místo očí natiskneme rozinky nebo lentilky. Krok 8: Po ztuhnutí polevy uvážeme beránkovi slušivou mašli. Hlavičku z vrchu můžeme posypat mletými ořechy.

TIP: Jak na bílkovou ledovou polevu

Zveřejněno 19. 2. 2018

Poznámka autora recepty73

Polevu můžeme použít jak tmavou, tak i bílou. Lze také zdobit cukrovým sněhem, který používáme například na kremrole. Fantazii se meze nekladou. Těsto můžeme použít i na bábovku. Kdo má raději kokos, může ho použít místo ořechů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek z majonézy - vláčný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0KW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Beránek z majonézy - vláčný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n0KW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
velikonoční beránek z majonézy, vláčný velikonoční beránek, poleva na beránka, recept na vláčného beránka, velikonocni beránek z majonezi, velikonoční beránek s majonéza, velikonoční beránek z majonéza, recepty velikonocni beranek s majonezy, beránek recept, recept na vlacneho mrkvoveho beranka, bezlepkový vláčný beránek, vláčný piškotový beránek, velikonoční beránek s s majonézou, beránek s majonezou, velikonoční beránek recept s majonezy, beranek z vlacneho testa, beranek treny s maslem vláčný, vláčný beránek slehackovy, velikonoční beránek s majonézou, beranek-vlacny

Suroviny:
vejce, cukr krupice, voda, majonéza, ořechy vlašské, mouka polohrubá, prášek do pečiva, aroma, tyčinka ledové kaštany, rozinky, poleva bílková, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu