Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňový koláč s čokoládovou polevou

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varousove

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 129 kJ /
4 811 kcal
Bílkoviny102,30 g
Tuky185,08 g
Vláknina40,20 g
Cholesterol 705 mg
Sodík 564 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy664,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Promísíme mouku, prášek na pečení, cukr a koření. Přidáme žloutky, podmáslí a olej. Pořádně promícháme. Ušleháme bílky se špetkou soli do sněhu a ten opatrně zapracujeme do těsta. Krok 2: Asi půlku hmoty odebereme stranou a přidáme k ní kakao Krok 3: Do pečícím papírem vyloženého pekáčku (já použila menší plech) nalijeme nejdříve světlé těsto, a poté kakaové. Vařečkou nebo stěrkou mírně promícháme, aby se vytvořilo mramorování.
V troubě pečeme asi 30 minut na 175 °C. Krok 4: Po vychladnutí připravíme ganache na polevu: V rendlíku ohřejeme smetanu těsně pod bod varu, sundáme z vařiče a přidáme čokoládu, nalámanou na kousky. Metličkou mícháme, dokud se nevytvoří hladká, jednotná hmota. Podle chuti osladíme, nutné to ale není. Ganache přeneseme na upečené těsto a uhladíme stěrkou.

Zveřejněno 20. 2. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový koláč s čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BA3N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňový koláč s čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BA3N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dýňový koláč, dýňové řezy s čokoládou, dýnový koláč recepty, dýňový koláč s ganache, dýňový koláč koláč z celozrnné mouky, dynové řezy, dýňové řezy s čokoládou, dýňové řezy s s čokoládou, dynové rezy s polevou, dýnový koláč s kanache, top recepty cz dynovay kolac s cokoladovou polevou, čokoládovo dynový koláč s jablky, dýnový buchta s polevou, dýnový koláč s polevou

Suroviny:
mouka celozrnná, kypřící prášek, žloutek, cukr třtinový, pyré dýňové, podmáslí, olej, koření do perníku, skořice, kakao, čokoláda, smetana, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu