Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový bochánek - vláčný a nadýchaný

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 623 kJ /
3 017 kcal
Bílkoviny74,97 g
Tuky89,79 g
Vláknina17,55 g
Cholesterol 676 mg
Sodík 125 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy468,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme mouku smíchanou s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme trochu vlažného mléka, trošku promícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Až se kvásek zvedne, přidáme do mísy zbylé ingredience společně s rozinkami (nejlépe předem namočenými v rumu), kandovaným ovocem nebo mandlemi dle chuti a vymícháme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě cca půl hodiny kynout pod utěrkou. Poté těsto opět propracujeme, vypracujeme jeden větší nebo dva menší bochánky, které dáme kynout už na plech vyloženým pečícím papírem. Krok 3: Těsně před pečením potřeme bochánek (bochánky) rozšlehaným bílkem a dle chuti posypeme mandlemi (celé, nasekané nebo lupínky). Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, po 5-10 minutách zeslabíme na 160 stupňů a dopečeme dozlatova. Před vyndáním vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.

Zveřejněno 21. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový bochánek - vláčný a nadýchaný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JM3P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový bochánek - vláčný a nadýchaný

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JM3P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bramborové bochánky, kynute bochanky, recept na bochabek, bramborove bochanky recept, bochánek recept

Suroviny:
mouka hladká, vejce, žloutek, máslo, cukr krupice, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, mléko, droždí, bílek, rozinky, ovoce kandované, mandle

Přidat fotografie receptu