Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový nákyp s tvarohem a ovocem (bez cukru, rýže z parního hrnce)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Náročný

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 431 kJ /
3 210 kcal
Bílkoviny121,06 g
Tuky138,58 g
Vláknina11,73 g
Cholesterol 887 mg
Sodík 682 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy363,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži dáme do nádoby vhodné do parního hrnce, zalijeme mlékem, přidáme rýžový sirup a špetku skořice. Pořádně promícháme, hlavně rozmícháme rýžový sirup, je hustší, tak aby se neslepil s kousky rýže na jednom místě. Dáme do parního hrnce a paříme cca 50-60 minut. Necháme vychladnout. Krok 2: Bílky vyšleháme ve sníh. Žloutky umícháme se změklým máslem a datlovým sirupem, přidámě citronovou kůru. Krok 3: Přidáme vychladlou rýži a všechno pořádně promícháme. Krok 4: Tvaroh umícháme s datlovým sirupem. Krok 5: Pekáč nebo zapékací misuku vymažeme máslem a dáme tam polovinu rýžové směsi. Na ni dáme tvarohovou směs, kterou hustě poklademe ovocem. Na konec dáme zbytek rýže. Krok 6: Dáme péct do trouby na cca 180 stupňů. Krok 7: Po 30 minutách vytáhneme z trouby, poklademe kousky másla a vrátíme zpět do trouby. Zapékáme ještě asi 30 minut - než se na povrchu vytvoří krustička. Krok 8: Podáváme s kompotem.

Zveřejněno 21. 2. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Rýžových nákypů je tu hodně, já v poslední době využívám parní hrnec, tak jsem přidala recept s rýží z parního hrnce. Zároveň často nahrazuji cukr obilnými sirupy.

Délka paření vypadá celkem dlouhá, je potřeba to vychytat, opravdu mi to trvalo skoro hodinu, i když jsme na různých webech na rýži v mléce četla kolem 30 minut. Ale normální rýže trvá cca 40 minut a rýže je tam v poměru k tekutině 1:1,5, tu je rýže v poměru k mléku v 1:2 (+-), takže ta doba bude delší. Samozřejmě se dá upravit, podle toho, jestli chcete mít rýži spíš sušší nebo spíš tekutější kaši.

Rýžový sirup je poměrně hustý, proto je třeba ho pořádně rozmíchat, aby se neslepil s částí rýže a neutvořil hrudku.

Datlový sirup je tmavý, proto je i tvaroh tmavší.

Ovoce se dá použít jakékoliv (jak do klasického rýžového nákypu), já jsem měla meruňky a mražené višně. Pokud je ovoce kyselejší, dá se nákyp trochu víc přisladit, záleží na každém z nás.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp s tvarohem a ovocem (bez cukru, rýže z parního hrnce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zx7R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp s tvarohem a ovocem (bez cukru, rýže z parního hrnce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zx7R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rýžový nákyp ze zbytků rýže, tvarohový s ovocem, rýžový nákyp s ovocem recept, rýžový nákyp s mraženého ovoce, rýžový nákyp s drobenkou, zbytek ryze, sirup z parniho hrnce, tvaroh do ryzoveho nakypu, ovocny sirup na rýžový nákyp, rýžové nákypy různé, rýžový nákyp s tvarohem a jablky, ryze na sussi, rýžový tunel

Suroviny:
rýže hnědá, mléko, sirup rýžový, skořice, máslo, vejce, sirup datlový, kůra citronová, tvaroh, sirup datlový, ovoce, máslo

Přidat fotografie receptu