Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 - 3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 120 kJ /
1 224 kcal
Bílkoviny48,46 g
Tuky36,41 g
Vláknina19,16 g
Cholesterol 371 mg
Sodík 370 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy167,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu nebo husu, kterou jsme pekli například k nedělnímu obědu a celou ji nedojedli, použijeme k výrobě tohoto rychlého pokrmu. Maso obereme od kostí a natrháme na menší kusy, které osmažíme v pánvi s trochou zbylého výpeku. Je-li třeba, můžeme opepřit nebo osolit. Krok 2: Vařené oloupané brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce a promícháme. Do většího hrnce dáme vařit mírně osolenou vodu. Mouky do těsta přidáme podle kvality brambor, umícháme vláčné nelepivé těsto, ze kterého na pomoučněném stole vyválíme 3 - 4 válečky silné cca 1,5 cm, které pokrájíme kartou na malé dílky - noky, které ihned naházíme do vroucí vody. Vařečkou je opatrně podebereme ode dna, přivedeme k varu a po vyplavání cca minutu povaříme a ihned scedíme. Krok 3: Na oleji nebo sádle osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které přisypeme okapané zelí, které mírně osolíme a osladíme dle chuti. Podlévat většinou není nutné, přidáním cukru pustí zelí dostatek šťávy, ve které pod poklicí zelí krátce podusíme za občasného promíchání. Krok 4: Vařené noky smícháme se zelím a natrhaným osmaženým masem a můžeme podávat. Krok 5: Pokud chceme, můžeme udělat k masu místo noků například "drbáky" (chlupaté knedlíky) a zelí můžeme udělat jak bílé, tak i červené. Vše dle vlastní chuti.

Zveřejněno 23. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPy5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MPy5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

...děkuji všem za milé komentáře:-K ...je vidět, že minulost v nás všech zanechala velmi podobné stopy;-):-K:-D

Tak toto jídlo máme z kachny/husy/nejraděj ;-)na to se vždy druhý den moc těšíme;-)

Tohle je hodně vymakaný recept....:-K
Ale ono většinou zbyde od každého trochu....s láskou vzpomínám na pondělní obědy u babičky před skoro půl stoletím - do pekáče nakrájené zbytky všeho z nedělního oběda, knedlí, zelí, zbytky masa, chvíli v troubě....mana nebeská...

To jsem ráda, že ještě někdo nazývá tuhle tradiční českou přílohu noky, nikoliv gnochi, jak je teď módou! U nás doma se tyhle malé bramborové knedlíčky smíchané se zelím dělaly, co moje paměť sahá. A třeba právě ke kachně nebo k huse. Když jsem bydlela na koleji, vozila jsme si je v ešusu. S mojí spolubydlící jsme je přímo milovaly.<3 Za oknem v chladu vydržely klidně půl týdně, a to pak byly ještě lepší. Jen ten ešus, ve kterém se ohřívaly, nechtěl nikdo mýt.:-((

casino: Říkalo se tomu slejšky a myslím, že by dnes naše maminky - v mém případě to byla babička - popoháněl pro týrání zvířat nejen Brusel, ale i místní ochránci zvířat! :-D:-D Nešlo jen o játra, ale také o spoustu sádla, kterou taková husička oplývala. Tím se naši předkové krmili a rozhodně neměli takové problémy s arteriosklerózou, diabetem a všemi těmi civilizačními mrchami jako my dnes.:-//

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
trhaná pečená kachna, zbytky pečené kachny, zbytky z husy, co z husou kdyz zbyde, kdyz zbyde kachni maso, bramborové noky a pecena husa, co se zbytky kachny, kachna s noky, co se zbytky pečené kachny, kachna a gnocci, vařená husa, kachna zbytky, jak udelat kysane zeli k huse, bramborové noky ke kacene, zbytky kachny s knedlikem, recept na kachnu, maso z kachny-zbytky, zbytek kachny co s tim, pečena kachna s noky, kachna-recept

Suroviny:
kachna, brambory, sůl, vejce, brambory, cibule, olej, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu