Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená jablka s perníkovým srdcem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 165 kJ /
995 kcal
Bílkoviny10,44 g
Tuky39,83 g
Vláknina22,18 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 269 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy137,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla a pár kapkami rumu nebo citronové šťávy. Kdo chce, může do směsi přidat trošku nasekaných, na sucho opražených ořechů nebo drobně pokrájené rozinky nebo brusinky. Krok 2: Jablka spirálovitě oloupeme, opatrně vydlabeme jádřinec a místo po jádřinci vyplníme perníkovou směsí. Jablka pokapeme citronovou šťávou a pocukrujeme moučkovým cukrem. Slupku můžeme oloupat úplně, ale pokud máme jablka moučnatá a křehká, která se okamžitě rozváří, doporučuji slupku klidně ponechat celou, jako obal, který po upečení nejíme, ale poslouží nám pouze na zpevnění. Pečeme pak bez obav, že se jablka při pečení rozpadnou... Krok 3: Jablka dáme do zapékací misky, se zbytkem másla a lžící vody a pečeme v předehřáté troubě do zlatova. Pečeme na vyšší teplotu, aby se nerozpekla, spíše opekla a prohřála a během pečení je jednou přelijeme máslovou šťávou. Krok 4: Dozdobit můžeme dle chuti kysanou smetanou, šlehačkou, zavařeninou...
Podáváme teplá, ale dobrá jsou i studená.

Zveřejněno 24. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená jablka s perníkovým srdcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7mQr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená jablka s perníkovým srdcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7mQr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jablka moučnatá

Suroviny:
jablko, perník na strouhání, jablko, marmeláda pikantní, skořice mletá, máslo, rum, šťáva citronová, rozinky, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu