Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné medovníčky

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

malaneta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 530 kJ /
3 234 kcal
Bílkoviny66,12 g
Tuky75,61 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 466 mg
Sodík 260 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy533,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin (ne, opravdu tam není žádný tuk) vypracujeme těsto a necháme 24 hodin odpočinout v lednici. Krok 2: Poté ho vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrajujeme tvary. Pečeme v troubě na 150°C asi 15 minut- perníčky se trochu nafouknou. Krok 3: Upečené plníme (mažeme) náplní - mleté piškoty smícháme s povidly a rumem. Slepené perníčky dáme alespoň na 48 hodin do mrazničky (nebojte se a opravdu je tam dejte) . Když je vyndáme, necháme 2 hodiny odpočinout a pak máčíme v čokoládě. Můžeme dozdobit - já je na Vánoce nezdobím, protože nemám ráda, když mě zdobení křupe mezi zuby, ale na Velikonoce jsem dětem zdobila.

Zveřejněno 26. 2. 2018

Poznámka autorky malaneta

Celkem jsem z této dávky měla 62 ks hotových slepených perníčků. Perníčky jsou po upečení hned měkké. Když je vyndáte z mrazáku, tak jsou samozřejmě tvrdé, ale jakmile je polijete čokoládou, opět krásně změknou. Já jsem použila domácí čokoládovou polevu (ne tu, co je uvedená v surovinách).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné medovníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzQR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné medovníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wzQR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Mohla byste se prosím podělit o recept na tu čokoládovou polevu?

Mirka27: polevu dělám z jedné Omegy, 55% čokolády z Lidlu ( 100g ) a jednoho holandského kakaa ( 100g) . Ve vodní lázni v misce rozpustím Omegu, přidám kakao, podle chuti moučkový cukr ( chce ho pořádně rozpustit ) a nakonec čokoládu. Čokoládu lze použít i mléčnou, ale celkově je tahle poleva hořká a na cukroví i koláčích pro mě chutnější, protože stáhne trochu tu celkovou sladkost. Než polevou polévám, nechám ji trochu zchladnout, je pak hustější. Pokud ji použiju víckrát,tak každé opětovné rozehřátí udělá lesklejší vzhled. Skladuji v uzavřené krabičce v lednici a vydrží dlouho.

Tématické fráze:
vánoční perníčky plněné, medovníčky, plněné perníčky v čokoládě, medovníčky cukroví, plněné perníčky recept, cukroví medovníčky, perníčky s povidly máčené v hořké čokoládě-recept, perníčky plněné povidly, medovníky plněné ořechy, plnene medovniky, tvary s pernikoveho testa plnene kremem, vánoční plněné perníčky, pernicky slepene povidly, plněné perníčky, plněné perníčky recept macene v rumu, medovnicky s piskotem torecept, medovnicky s piskotem, perníková srdíčka slepené povidlím, plněné perníčky v v čokoládě, plněné perníčky v hořké čokoládě

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, med, vejce, soda jedlá, koření do perníku, piškoty, rum, povidla švestková, čokoláda hořká, omega

Přidat fotografie receptu