Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky se zelnou směsí

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 677 kJ /
879 kcal
Bílkoviny77,75 g
Tuky33,52 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 940 mg
Sodík 2,46 g
Sůl5,63 g
Sacharidy64,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Pokud mají brambory hodně šťávy, slijeme ji. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, majoránku, a sůl dle chuti, jemně pokrájený gothaj (můžeme vynechat) a vše dobře promícháme. Směs dle potřeby zahustíme hladkou moukou na potřebnou středně tuhou kašovitou konzistenci, ze které budeme odebírat a smažit malé nebo větší bramboráky na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova a dokřupava. Krok 2: Během smažení bramboráků připravíme směs z kysaného zelí: cibule pokrájíme a na oleji osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené uzené maso (plec, rolka, krkovička..), opepříme a dále společně smažíme. Nakonec necháme krátce osmažit a provonět nasekaný česnek, přisypeme okapané zelí, které osolíme, osladíme, promícháme, vše zaklopíme a dusíme doměkka (na skus) za občasného promíchání. Podlévat není většinou třeba, jelikož přidáním cukru zelí pustí šťávy na podušení dostatek, ale pokud je třeba, pár lžic vody přidat můžeme. Krok 3: Smažené bramboráky podáváme se zelnou směsí buď tak, že velké bramboráky naplníme a přehneme nebo malé naskládáme na talíř s kopečkem zelné směsi.

Zveřejněno 26. 2. 2018

Poznámka autora recepty73

Bramboráky můžeme udělat klidně podle svého osvědčeného a oblíbeného receptu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky se zelnou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BAwX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky se zelnou směsí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BAwX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Někdy je dělám tak, že vrch bramboráku posypu strouhaným sýrem:-p

Bramboráky plněné kysaným zelím jsou moc dobré, my nejradši to nejjednodušší - dobře okořeněné a hodně křupavé bramboráky, spíš menší velikosti, a do úplně horkých dobré kysané zelí, ev. trochu překrájené, ale nijak neupravované. Bramborák přehnout, rovnou na talíř a hned sníst - kombinace horkého bramboráku a studeného zelí je podle mne nepřekonatelná.

Eja57:...ano, tak je dělám také:
...menší s kysaným zelím mají i u nás své místo na slunci;-):-D
...toto je způsob, jak si na bramboráku se zelím pochutnat i v teplé verzi, která se osvědčila a ujala i mimo mou kuchyň;-):-D

Tématické fráze:
bramboráky se směsí uzeného masa a zelí, bramborák ze stavou, bramboráky se směsí, bramoracky se stavou

Suroviny:
brambory, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, mouka hladká, olej, maso uzené, cibule, sůl, pepř mletý, cukr, olej

Přidat fotografie receptu