Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkový bůček z pečícího sáčku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 049 kJ /
251 kcal
Bílkoviny7,95 g
Tuky6,96 g
Vláknina10,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa nakrájíme na díly, které se dobře rozloží na pokrájený pórek, mírně osolíme, okořeníme Tandora kořenící směsí nebo kari kořením a naskládáme do pečícího sáčku na pórek pokrájený na kolečka a pokapaný olejem. Maso přelijeme sojovou omáčkou, sáček dle návodu pevně uzavřeme, propíchneme jehlou (já dělám jen dva až tři vpichy, aby neutíkalo příliš páry) a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů. Krok 2: Pečeme cca 70-80 minut, dle síly plátků masa. Během pečení pórek změkne, ochutí se kořeněnou šťávou z masa a budeme ho podávat společně k příloze a masu. Pokud chceme, můžeme před podáváním sáček opatrně otevřít (pozor na páru!) a plátky masa, potřít lehce sojovou omáčkou nebo výpekem, přidat maličko vody a nechat krátce z vrchu opéct dokřupava, ale nutné to vůbec není. Krok 3: K pórku se kořenící směs Tandoori Masala Curry Powder velmi hodí, ale dobře se dá nahradit i kari kořením se špetkou chilli a kdo kari nemá v oblibě, může plátky masa potřít nastrouhaným česnekem a zázvorem a pak dále jako v receptu, chuť bude nakonec také vynikající a také pikantní. Krok 4: Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, pečivem... a dozdobíme slabě pokrájenými kolečky pórku. Krok 5: Pokud chceme, můžeme bůček nahradit krkovičkou, pleckem, kuřecím stehenním řízkem, krůtím či králičím masem... postup zůstane stejný a dobu pečení přizpůsobíme druhu masa.

Zveřejněno 27. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkový bůček z pečícího sáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LOKw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkový bůček z pečícího sáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LOKw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Teď jsem byl na rozpacích, jak název klasifikovat. Pórkový bůček...
Napadlo mě, že autorka to má z anglické kuchařky a zle to přeložila. Angličtina totižto rozlišuje živé a mrtvé. Živé prase je pig a mrtvé prase je pork... 🐷
A pak jsem si přečetl ingredience... 😁

Tématické fráze:
pečící sáček s kořením, maso v sáčku v troubě, priprava masa v sacku, tandora, kari v sáčku, pečící sáčky s kořením, koření v pečícím sáčku, pečeme bůček s pleckem, vepřová roláda v pečícím sáčku, vepřový buček na porku, pecici sacek recept, vepřové tandora, peceni kotlety v pecicim sacku

Suroviny:
kost, pórek, olej, curry, zázvor, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu