Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávaná cibule / Sladkokyselá cibulová omáčka

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 897 kJ /
1 170 kcal
Bílkoviny8,47 g
Tuky100,45 g
Vláknina1,53 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy57,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Recept na zadělávanou cibuli nebo cibulovou omáčku se moc neliší, tak jsem spojil dva recepty v jeden. Pokud chceme omáčku, budeme pouze přidávat o něco více vývaru, aby byla řidší. Pokud chceme zadělávanou cibuli, ta bude o něco hustší, kašovitější a můžeme do kořeněné cibulové jíšky přidat pouze smetanu (mléko) a vývar a vynechat cukr s octem (my tedy raději sladkokyselou, takže nevynechávám). Základ můžeme dělat i na sádle nebo slanině. Krok 2: Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme pokrájenou cibuli s kmínem dosklovata, zasypeme moukou a osmažíme světlou cibulovou jíšku. Osolíme, opepříme, osladíme, zalijeme smetanou, vývarem dle potřeby (hustoty) a provaříme. Nakonec dochutíme octem dle chuti a máme hotovo. Krok 3: Podáváme s bramborem, knedlíkem, vejcem, uzeným, klobásou nebo jako přílohu k pečenému masu... Krok 4: Do zadělávané cibule můžeme vmíchat pokrájené uzené nebo škvarky.

Zveřejněno 1. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná cibule / Sladkokyselá cibulová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qqg2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaná cibule / Sladkokyselá cibulová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qqg2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
omacka s cibulce, zadelavani omáček

Suroviny:
máslo, olej, sůl, kmín drcený, pepř mletý, mouka hladká, cukr, ocet, smetana ke šlehání, vývar

Přidat fotografie receptu