Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory pečené v rajské marinádě s bylinkami

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 268 kJ /
781 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky1,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory okrájíme, omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Pórek nakrájíme na kolečka. V misce smícháme jogurt s protlakem, bylinkami a osolíme. Krok 2: Brambory dáme do pekáčku, polijeme olivovým olejem a promícháme. Přisypeme pórek a opět promícháme. Krok 3: Přidáme marinádu, promícháme a dáme péct do trouby na 220 stupňů. Kontrolujeme, aby se brambory nezačaly připékat, případně podle potřeby ztlumíme na 150 stupňů. Krok 4: Pečeme, než jsou brambory měkké. Ke konci můžeme přikrýt alobalem. Krok 5: Podáváme s volským okem, kysaným zelím, kvašáky nebo jen tak samostatně.

Zveřejněno 2. 3. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Na marinádu jsem se inspirovala svým včerejším receptem Hejk v tikka marinádě, potřebovala jsem spotřebovat jogurt a rajský protlak :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory pečené v rajské marinádě s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YAE9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory pečené v rajské marinádě s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YAE9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
marináda na brambory, pečeně brambory v troubě s bylinkami, marinada na brambory pecene v troube, jak spotřebovat rajských, pečené brambory v troubě s bylinkami a slaninou, rajský protlak brambory

Suroviny:
brambory, protlak rajčatový, jogurt bílý, pórek, rozmarýn, bazalka čerstvá, koření oregáno, tymián, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu