Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prasečí ouška

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 529 kJ /
2 756 kcal
Bílkoviny47,68 g
Tuky204,06 g
Vláknina17,75 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 233 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy173,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto rozdělíme na dva díly a každý plát rozválíme do tvaru obdélníku. Plát potřeme rozšlehaným vajíčkem a stejnoměrně po celé ploše posypeme směsí ořechů s cukrem, které jsme dobře promíchali. Naznačíme střed a z obou delších stran těsto s náplní svineme do středu k sobě. Pak obě poloviny překlopíme na sebe a dáme do ledničky ztuhnout, aby se nám lépe krájelo. Krok 2: Ztuhlé těsto nakrájíme na dílky asi 1,5 cm široké a poklademe na plech s pečící folií nebo pečícím papírem. Každý kousek vždy trochu rozevřeme. Potřeme vajíčkem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. dozlatova. Krok 3: Vychladlá ouška máčíme v čokoládě a klademe na mřížku. Necháme ztuhnout. Krok 4: Čokoládu s kouskem másla roztavíme ve vodní lázni.

Zveřejněno 3. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prasečí ouška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8v25

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prasečí ouška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8v25

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
prasečí ouška, recept na prasečí ouska, recept prasečí ouška, praseci ouska recepty, čokoládová ouška, recepty.cz/ vatikánský moučník

Suroviny:
těsto listové, vejce, ořechy mleté, cukr, čokoláda na vaření, máslo

Přidat fotografie receptu